Boom adopteren of cadeau doen (2de inschrijvingsronde)

Dit is een oud bericht.

Een levensboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een heel origineel cadeau om aan iemand te geven.

Inschrijving

Op 18 september werd de tweede inschrijftermijn geopend. Vanwege de grote belangstelling is deze op 19 september gestopt. Alle resterende 16 levensbomen zijn inmiddels geadopteerd. 

De te adopteren levensbomen bestaan uit de volgende soorten:

•    Styphnolobium japonicum ‘Harry van Haaren’ (Honingboom), aantal: 1 stuks;
•    Cornus controversa (Reuzenkornoeltje), aantal: 6 stuks;
•    Malus ‘John Downie’ (Sierappel), aantal: 4 stuks;
•    Alnus glutinosa ‘Imperialis’ (Varenbladige zwarte els), aantal: 5 stuks;

In totaliteit worden in het levensbomenbos 72 bomen aangeplant. Hiervan zijn reeds 56 bomen tijdens de 1ste inschrijvingsronden geadopteerd. Momenteel zijn nog 16 bomen beschikbaar voor adoptie. Indien er meer dan 16 inschrijvingen worden ontvangen vindt toekenning plaats in volgorde van binnenkomst ofwel het principe van first come, first serve. Er vindt geen loting plaats. Alle bomen hebben de maatvoering: 14/16 (omtrek gemeten op 130cm hoogte) en worden met draadkluit aangeplant. Alle inschrijvers krijgen uiterlijk eind november bericht.

Kosten adopteren levensboom

De kosten voor het adopteren van een levensboom bedragen eenmalig € 50,00 (incl. BTW). Er is slechts één inschrijving per adres mogelijk.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via onze website vanaf 18 september 2023, vanaf die datum kunt u ook het formulier aanvragen via info@simpelveld.nl ovv "aanmeldingsformulier levensbomenbos Simpelveld" Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk maandag 2 oktober aanstaande bij ons retour te zijn aangeleverd. 

U heeft de mogelijkheid om op het inschrijfformulier één gewenste soortkeuze aan te vinken. Hierbij moet wel worden vermeld dat indien de ‘aangevinkte’ soortkeuze niet meer voorhanden/beschikbaar is, u (mits deze optie op het inschrijfformulier is aangevinkt) een andere (beschikbare) boomsoort krijgt toegewezen. Het is niet mogelijk om de plantlocatie te bepalen. 

Boomkaartje en boomplaatje 

De adoptant heeft de mogelijkheid om één persoonlijke boodschap van maximaal 100 woorden aan te leveren voor het boomkaartje. Het boomkaartje wordt aan de boom bevestigd. De gemeente Simpelveld levert eenmaal één boomkaartje. 

Daarnaast zorgt de gemeente Simpelveld bij de boom voor één boomplaatje. Op het boomplaatje komt standaard de vermelding/tekst: ‘Levensbomenbos Simpelveld’, de boomsoort, het begeleidend boomnummer en de maand en het jaar van aanplant. Het boomplaatje wordt op een schuin afgezaagde boompaal bij de boom bevestigd. 

Centraal bord 

Er wordt één centraal (informatie)bord geplaatst. Op het centraal (informatie)bord wordt het begeleidend boomnummer, de boomsoort en de naam of namen van de adoptant (maximaal 2 namen) indien gewenst aangebracht. 

Garantie levensboom

Voor elke geadopteerde boom geldt een inboettermijn (vervangingstermijn) van vijf jaar na de eerste aanplantdatum. Dit betekent  dat wanneer de boom binnen vijf jaar na de plantdag sterft of beschadigd raakt, deze door de gemeente Simpelveld vervangen wordt. In eerste instantie wordt deze vervanging/inboet indien benodigd eenmalig uitgevoerd.