Locatie Hellingbos, Rolduckerweg13, 6369GS Simpelveld.

Levensbomenbos Simpelveld is gelegen aan de Rolduckerweg. De ingang naar het bos is ter hoogte van huisnummer 11. Er is parkeergelegenheid langs de Rolduckerweg.

In Levensbomenbos Simpelveld zijn 73 bomen aangeplant. Bewoners en organisaties uit de gemeente Simpelveld hebben in de vorm van inschrijvingsronden bomen kunnen adopteren.  De boom in het midden van de cirkel is opgedragen aan de medewerkers en oud-medewerkers van de gemeente Simpelveld.
 

Infographic ontwerp levensbomenbos.

Uitgeschreven tekst

De infographic '"Ontwerp levensbomenbos" laat het ontwerpplan zien voor het plaatsen van de bomen op het perceel grenzend aan het Hellingbos.

De illustratie laat zien waar de bomen komen te staan op het perceel en verwijst met verschillende kleuren en nummers die corresponderen met de soorten bomen in de lijst hieronder.

Infographic 'Ontwerp levensbomenbos'
Ontwerp: J. Ploumen vakspecialist groen gemeente Simpelveld.

Liriodendron tulipifera, 
Tulpenboom,
 
Nr. 6, 8, 10, 12, 14, 16, 17, 33, 54, 55, 66.
Meer

Cornus controversa, 
Reuzenkornoeltje,
 
Nr. 15, 19, 20, 31, 34, 46, 60, 61, 62.
Meer

Prunus x subhirtella, 
Autumnalis Rosea Winterbloeiende kerst,
 
Nr. 21, 24, 28, 37, 39, 41, 43, 49, 50, 53, 58, 59.
Meer

Malus "John Downie", 
Sierappel, 

Nr. 23, 26, 32, 36, 38, 40, 42, 44, 47, 51.
Meer

Bij de aanleg van het Levensbomenbos is gekozen voor diverse boomsoorten. Bij de keuze van de soorten is rekening gehouden met de sierwaarde gedurende de seizoenen en de ecologische bijdragen in de vorm van nectargehalte, het herbergen van insecten, vogels en andere dieren.

Boomkaartje en boomplaatje 

Aan elke boom hangt een boomkaartje met daarop een persoonlijke tekst van de adoptant.
Bij elke boom staat een boomplaatje met de boomsoort en het begeleidend boomnummer. 

Centraal bord 

Op het centraal (informatie)bord vindt men het begeleidend boomnummer, de boomsoort en indien gewenst de naam of namen van de adoptant.

Garantie levensboom

Voor elke geadopteerde boom geldt een inboettermijn (vervangingstermijn) van vijf jaar na de eerste aanplantdatum. Dit betekent dat wanneer de boom binnen vijf jaar na de plantdag sterft of beschadigd raakt, deze door de gemeente Simpelveld vervangen wordt. In eerste instantie wordt deze vervanging/inboet indien benodigd eenmalig uitgevoerd.

Meer informatie