Zwerfafval

Houd Simpelveld Schoon

Helaas hebben we ook in ons mooie Simpelveld te maken met zwerfafval. Een deel ervan wordt opgeruimd door de gemeente. Maar voor de gemeente is het onmogelijk om alle zwerfafval te vinden en op te ruimen. Hulp van inwoners is dan ook van harte welkom en waarderen we zeer. We ondersteunen inwoners die willen helpen met hesjes, prikkers, vuilniszakken, handschoenen én een vrijwilligersverzekering.

Infographic Doe jij ook mee?
Infographic Doe jij ook mee?

Doe jij ook mee?

Help jij ook mee om in de gemeente Simpelveld zwerfafval op te ruimen? Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden! Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval.

De gemeente Simpelveld is al een aantal jaren actief bezig om de hoeveelheid zwerfafval te verminderen en bovenal te voorkomen. Dit gebeurt door de inzet van vrijwilligers die regelmatig in hun buurt afval rapen en het faciliteren van opruimacties zoals de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day. Wil jij ook bijdragen? Dat kan! Bij de gemeente kun je afvalknijpers, veiligheidshesjes, handschoenen en vuilniszakken krijgen om het zwerfafval op te ruimen. Als je gebruik wilt maken van deze materialen, maak dan een afspraak om je aan te melden via 045 5448383. Je kunt de materialen dan ophalen in het gemeentehuis. De afvalknijper krijg je in bruikleen en mag je zolang gebruiken als je wilt.

Vergeet niet een legitimatiebewijs mee te nemen naar het gemeentehuis. Na het ondertekenen van een bruikleenovereenkomst krijg je bovengenoemde materialen mee naar huis. Iedereen die vrijwilligerswerk doet voor gemeente Simpelveld is automatisch verzekerd bij een ongeval of het veroorzaken van schade. Het verzamelde afval wordt door de buitendienst bij je thuis opgehaald.

Uitgeschreven tekst

De infographic 'Doe jij ook mee?' De infographic kopt in met "HÉ JIJ DAAR, GOED BEZIG! " en is opgemaakt in opvallende kleuren met een afbeelding van groene ogen die je aankijken en de onderstaande punten benoemen.

  • Ja, ik erger me aan zwerfafval
  • Ja, het is slecht voor het milieu
  • Ja, ik ruim zwerfafval op

Doe jij ook mee? en Logo schoon Simpelveld.