Het kan voorkomen dat de straatverlichting overdag brandt. Dit wordt regelmatig gedaan bij het verhelpen van storingen. Zo kan er worden nagegaan waar de storing zit en controleren we of de storing is verholpen. Hierbij gaat niet de verlichting van één mast aan, maar wordt een 'lus' van lichtmasten (dat kunnen zelfs meerdere straten zijn) aangezet. Daarnaast worden er ook algemene inspecties uitgevoerd waardoor verlichting overdag brandt. Meestal gaat de verlichting dezelfde dag weer uit.

Soms blijft de verlichting echter overdag branden omdat het schakelrelais (apparaat dat het licht aan of uit moet doen) niet goed reageert op het signaal om de verlichting uit te doen. Blijft de verlichting overdag langer dan twee dagen branden, dan is er waarschijnlijk iets mis.

Werkt de straatverlichting niet of blijft de verlichting langer dan 2 dagen branden, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente of rechtstreeks aan Spie.

Dat kan heel eenvoudig via “melding doen” waar een button is aangegeven voor ‘meldingen inzake openbare verlichting’.

Het kan ook rechtstreeks via de website van Spie of telefonisch via het gemeentelijke informatienummer. Samen zorgen wij als gemeente en Spie ervoor dat de verlichting snel gerepareerd wordt.

Alleen indien sprake is van een acuut gevaarlijke situatie, bijvoorbeeld vrij liggende elektrische kabels na een aanrijding, vragen wij u direct telefonisch contact op te nemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer (Tel: 045 5448383) om de situatie veilig te stellen.