Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van juli 2021 fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling.

De zwaar getroffen ondernemers die afgelopen jaar nog geen gebruik hebben gemaakt van deze regeling, kunnen alsnog een aanvraag indienen in de periode van 27 september 9.00 uur tot en met 30 november 2023 17.00 uur. De regeling geldt voor aanzienlijk omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

Praktische informatie

De officiële naam van de regeling is ‘Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant tranche 2'.

Het aanmeldformulier voor de “Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant tranche 2 (TOWL2)” is vanaf 27 september 2023 beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor het indienen van een aanvraag wordt om eHerkenning niveau 3 gevraagd.

De hernieuwde openstelling van de regeling is bedoeld voor ondernemers met forse omzetschade die nog geen aanvraag hebben ingediend.

Hierbij de link naar de subsidiepagina.

Aanvragen eHerkenning niveau 3

Het aanvragen van de regeling ‘Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant’ gaat via eHerkenning niveau 3. Heeft u nog geen eHerkenning niveau 3? Dan raden wij u aan deze zo spoedig mogelijk aan te vragen. Dat kan al voor de openstelling van de regeling. De eHerkenning vraagt u aan via deze link