Subsidies en leningen

Samen dragen we bij aan een duurzaam Nederland. Het verduurzamen van je huis is met de huidige energieprijzen relevanter dan ooit. We hebben een aantal interessante subsidie- en lening mogelijkheden om uw gebouw te verduurzamen op een rij gezet. 

Ons energieloket, de WoonWijzerWinkel Limburg, kan u ondersteunen met advies en de benodigde vervolgstappen. Klik op onderstaande link voor alle beschikbare actuele subsidie of leningsmogelijkheden.
Verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer

Subsidies

Landelijke investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Bij het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend nederland) kun je een ‘ISDE-subsidie’ (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) aanvragen. De ISDE subsidie kan worden gebruikt voor onder andere:
•    isoleren van je woning (tot 30% teruggave van de totale kosten bij meerdere verduurzamingsmaatregelen);
•    warmtepompen;
•    zonneboilers.

Meer informatie over deze subsidie en de voorwaarden vind je op de website van het RVO: 
 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (rvo.nl)

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE)

VvE’s kunnen voor de volgende drie zaken subsidie aanvragen: advies over energiebesparende maatregelen, advies over oplaadpunten voor elektrische auto’s of laten aanleggen van een basislaadinfrastructuur en daadwerkelijke verduurzamingsmaatregelen. Denk daarbij aan isolatie, (hybride) warmtepompen of zonneboiler. Zonnepanelen zijn vanaf 2024 uitgesloten van deze regeling. Deze vergoeding kun je aanvragen tot en met 31 december 2027.  

Meer informatie over deze subsidie en de voorwaarden vind je op de website van het RVO.

Subsidieregeling afkoppelen regenwater
Subsidies | Gemeente Simpelveld

Leningen

Duurzaamheidslening

In onze gemeente kom je als eigenaar van een gebouw wellicht in aanmerking voor de Duurzaamheidslening Simpelveld. Onze gemeente stimuleert en maakt het verduurzamingsproces aantrekkelijker door het bieden van een financiële lening. De lening heeft een aantrekkelijke rente van 2,75%.

Warmtefonds

Ben je eigenaar van een woning? Dan kun je een lening met aantrekkelijke voorwaarden afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds als je jouw woning energiezuiniger wil maken. Heb je samen een inkomen van minder dan € 60.000? Dan betaal je geen rente over deze lening. Ook als je een huis hebt, maar weinig kunt lenen of ouder bent dan 75 jaar kun je deze lening krijgen. Je kunt kiezen uit meer dan 25 energiezuinige maatregelen om jouw energierekening te verlagen. Denk hierbij aan isolatie of het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp.