We zijn op zoek naar een nieuwe burgemeester. We vinden het belangrijk dat de nieuwe burgemeester past bij de (wensen van de) gemeente Simpelveld. Daarom is er een profielschets opgesteld met de eigenschappen en kwaliteiten die de nieuwe burgemeester moet hebben.

Tot november 2021 was Richard de Boer burgemeester in gemeente Simpelveld. In diezelfde maand is Dion Schneider benoemd tot waarnemend burgemeester. De procedure voor een nieuwe burgemeester is in december 2022 gestart, we willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. De datum bij elke fase is de (te verwachten) einddatum. In de loop van de tijd wordt deze informatie aangevuld.

Voortgang

  1. Afgerond: Vaststellen profielschets -

    De vertrouwenscommissie i.o. van de gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld. In deze profielschets staat welke verwachtingen gemeente Simpelveld van de nieuwe burgemeester heeft en welke eigenschappen en kwaliteiten daarbij horen. Deze profielschets is in de openbare extra raadsvergadering van donderdag 19 januari besproken en vastgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van gouverneur Emile Roemer. Hij nam de profielschets in ontvangst en heeft hem met de gemeenteraad besproken. Deze openbare raadsvergadering(externe link) was via een livestream-verbinding te volgen (terugkijken)(externe link).

  2. Momenteel bezig: Openstellen vacature burgemeester -

    Nadat de profielschets door de gemeenteraad vastgesteld is, zal de gouverneur de vacature openstellen door de vacaturetekst in de Staatscourant te publiceren. De vacature met profielschets(externe link) staat op de website van Provincie Limburg. Tussen 23 januari 2023 en 13 februari 2023 kunnen belangstellenden solliciteren. De sollicitatiebrieven worden gericht aan de Koning.

  3. Nog te doen: Sluitingstermijn vacature burgemeester -

    Geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren tot uiterlijk 13 februari.