Mevrouw Susanne Scheepers is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Simpelveld. Hier vindt u de tijdlijn van de procedure.

Tot november 2021 was Richard de Boer burgemeester in gemeente Simpelveld. In diezelfde maand is Dion Schneider benoemd tot waarnemend burgemeester. De procedure voor een nieuwe burgemeester is in december 2022 gestart, we willen u graag op de hoogte houden van de voortgang van de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. De datum bij elke fase is de (te verwachten) einddatum. In de loop van de tijd wordt deze informatie aangevuld.

Voortgang

 1. Afgerond: Vaststellen profielschets -

  De vertrouwenscommissie i.o. van de gemeenteraad heeft een profielschets opgesteld. In deze profielschets staat welke verwachtingen gemeente Simpelveld van de nieuwe burgemeester heeft en welke eigenschappen en kwaliteiten daarbij horen. Deze profielschets is in de openbare extra raadsvergadering van donderdag 19 januari besproken en vastgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van gouverneur Emile Roemer. Hij nam de profielschets in ontvangst en heeft hem met de gemeenteraad besproken. Deze openbare raadsvergadering(externe link) was via een livestream-verbinding te volgen (terugkijken)(externe link).

 2. Afgerond: Openstellen vacature burgemeester -

  Nadat de profielschets door de gemeenteraad vastgesteld is, zal de gouverneur de vacature openstellen door de vacaturetekst in de Staatscourant te publiceren. De vacature met profielschets(externe link) staat op de website van Provincie Limburg. Tussen 23 januari 2023 en 13 februari 2023 kunnen belangstellenden solliciteren. De sollicitatiebrieven worden gericht aan de Koning.

 3. Afgerond: Sluitingstermijn vacature burgemeester -

  Geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren tot uiterlijk 13 februari.

 4. Afgerond: 17 kandidaten hebben gesolliciteerd -

  Naar de vacature burgemeester van gemeente Simpelveld hebben bij de commissaris van de Koning, de heer E.G.M. Roemer, 17 kandidaten gesolliciteerd, waaronder 4 vrouwelijke en 13 mannelijke.

  Het merendeel van de kandidaten heeft een ambtelijke en of politiek-bestuurlijke achtergrond.

 5. Afgerond: Maandag 17 april extra (besloten) raadsvergadering -

  Op maandag 17 april 2023 om 19.00 uur is een extra (besloten) raadsvergadering gepland. Tijdens deze besloten raadsvergadering moet de gemeenteraad het volgende doen: het verslag van bevindingen van de Vertrouwenscommissie bespreken EN een raadsbesluit nemen over de aanbeveling nieuwe burgemeester aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 6. Afgerond: Mevrouw Susanne Scheepers is voorgedragen als nieuwe burgemeester -

  De gemeenteraad van Simpelveld beveelt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om voor te dragen tot benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Simpelveld, mevrouw Susanne Scheepers. Dit is in de openbare raadsvergadering van 17 april 2023 bekend gemaakt door Peter Spirk, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

 7. Afgerond: Het Koninklijk Besluit is getekend -

  Susanne Scheepers is benoemd tot burgemeester van de gemeente Simpelveld. De benoeming gaat in op 13 juli 2023.

 8. Afgerond: Installatie nieuwe burgemeester -

  Gouverneur Emile Roemer installeert Susanne Scheepers als burgemeester van gemeente Simpelveld tijdens een bijzondere raadsvergadering, voor genodigden, op donderdag 13 juli 2023. De installatievergadering begint om 16:00 uur en is via een livestreamverbinding te volgen (en terug te kijken)

  Start Livestream

  Aansluitend is er om 18:30 uur een welkomstreceptie in Hoeve Scholtissenhof. De uitnodiging voor de receptie vindt u hier op deze pagina.