Bent u eigenaar van een gebouw in onze gemeente? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Duurzaamheidslening Simpelveld!

Om de energietransitie te versnellen is het nodig eigenaren van gebouwen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen. De gemeente Simpelveld stimuleert en maakt het verduurzamingsproces aantrekkelijker door het aanbieden van een financieel aantrekkelijke lening, de “Duurzaamheidslening Simpelveld”. Als eigenaar van een gebouw in onze gemeente kunt u in aanmerking komen voor deze lening.

Waarvoor is de Duurzaamheidslening bedoeld?

De “Duurzaamheidslening Simpelveld” is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en klimaatadaptatie haalbaar te maken voor alle inwoners van onze gemeente. De lening heeft een aantrekkelijk rente van 2,75%. 


Het aanvraagformulier voor en meer informatie over de Duurzaamheidslening vindt u hier op onze website.

Andere mogelijkheden

Ondanks de aantrekkelijke rente van onze Duurzaamheidslening is dit niet voor iedereen de meest voordelige keuze. Eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen tot €60.000,- betalen namelijk via het Nationaal Warmtefonds 0% rente. Kijk voor meer informatie over het Warmtefonds op de website www.warmtefonds.nl.