Anneke Habets

Anneke Habets, Communicatieadviseur

Ik hou van snel schakelen en korte lijnen, dan is werken in een kleine gemeentelijke organisatie zoals bij Simpelveld, ideaal. Vergis je niet in de werkinhoud: die is zeer divers. Je moet van alle markten thuis zijn en bereid zijn om je eigen stokpaardjes los te laten. In Simpelveld is de werksfeer informeel, soms wordt je inzet gevraagd op een heel ander gebied. Voor dit alles krijg je veel terug: een salaris dat past bij je functie en collega’s die elkaar helpen en uitstralen “wij klaren de klus samen!”

Thea Huis, medewerker klantcontactcentrum

Ik werk bijna 25 jaar bij deze gemeente. Mijn functie is medewerker klantcontactcentrum, een veelzijdige functie waarbij ik veel contact heb met onze inwoners en ondernemers. In deze loopbaan heb ik me kunnen ontwikkelen, door het volgen van cursussen en scholingen. Het werken in een kleine gemeente betekent dat je niet voor een vakgebied verantwoordelijk bent. Je werkzaamheden zijn divers en geen enkele dag is hetzelfde. Dat kan soms weleens hectisch zijn, vooral als je met deadlines te maken hebt. Ik vind het een uitdaging om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en veranderingen in de vakgebieden die ik beheer.

Wat ik zo fijn vind aan het werken in een kleine gemeente is dat iedereen behulpzaam is, dat iedereen bereid is om elkaar te helpen. Samen maken we er werk van! 

Thea Huis
Ron Baggen

Ron Baggen, Beleidsadviseur Ruimtelijk Domein

Inmiddels mag ik mij rekenen tot de meer ervaren collega’s binnen onze organisatie.  In al die jaren valt op dat maatschappelijke ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. Hierbij zijn wij als gemeente steeds vaker verantwoordelijk gemaakt voor een zorgvuldige uitvoering richting onze burgers. Dat vraagt om een flexibele en dynamische organisatie met een groot aanpassings- en inlevingsvermogen. Ik kan dan ook gerust zeggen dat ik geen enkele dag bij Simpelveld als saai heb ervaren. Geen dag is hetzelfde! 

Wat ik daarbij steeds heb gezien is dat we een kleine organisatie zijn met een groot kloppend hart aan enthousiaste medewerkers. Ik hou van samenwerken aan een gezamenlijk doel met korte lijnen en verbindingen, met ‘aaibare’ bestuurders, deskundige collega’s, kritische burgers en externe partijen. Het werk is uitdagend en zeer afwisselend, maar ook bevredigend wanneer het gezamenlijke doel wordt bereikt. Job wel done! Daarnaast is voor mij succesvol werken met veel verschillende mensen, niet alleen ontzettend leerzaam maar ook inspirerend. Met samenwerken ontwikkel je een bepaalde sensitiviteit en mensenkennis. Ook handig voor thuis.

Eline Willems, beleidsmedewerker Sociaal Domein

Werken bij een gemeente? Ja, ik zou het doen! Werken bij een gemeente betekent dat je een bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Je zet je in voor de medemens en je probeert de leefomgeving nog beter te maken.  

In een kleine gemeente zoals Simpelveld krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Het is een mooie plek om het vak te leren, juist omdat het een kleine organisatie is. Je zit al snel bij de burgermeester of wethouder aan tafel als beginnend ambtenaar. Ook leer je je collega's echt kennen. De open sfeer zorgt ervoor dat je makkelijk bij collega's langs kan gaan. Iedereen staat voor je klaar om je te helpen of om eens af en toe een gezellig praatje met je te maken. Daarnaast is het werk ook heel veelzijdig. Je wordt breed ingezet en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om de veelzijdige taken op te pakken. Je bent dagelijks met verschillende beleidsterreinen bezig, waardoor je kunt ontdekken waar je passie ligt. 

Eline Willems
Paul Jeukens

Paul Jeukens, Medewerker juridische kwaliteitszorg
plv Coördinator Wmo

Vijf jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van Wolters Kluwer naar gemeente Simpelveld. Ik heb bewust gekozen voor een kleine gemeente, omdat ik de organisatie en de bedrijfsvoering dan breder leer kennen. Ik ben begonnen als juridisch kwaliteitsmedewerker en functioneer nu tevens als Coördinator Wmo. Dit bevalt tot nu toe prima, vooral door de informele werksfeer, flexibiliteit en dynamiek. Ik stuur het team inhoudelijk aan, maar hou ook voldoende afstand om de eigen professionaliteit van het team te borgen en vraagstukken objectief en juridisch te kunnen beoordelen. De burger staat voorop. Ik kijk altijd naar wat er wél kan, mits dit past binnen de wet- en regelgeving.

Bas Knooren, Wabo casemanager.

Sinds kort werk ik bij gemeente Simpelveld en voel mij hier al aardig op mijn plek. Bij mijn afdeling (vergunningverlening) draag ik mede zorg voor een goede behandeling van de omgevingsvergunning aanvragen. Daarbij help ik onze burgers met onder andere adviezen omtrent het aanvraagproces en hun (ver)bouw plannen. Opgeleid als bouwkundig ingenieur en jarenlange ervaring bij ontwerpbureaus, heb ik geleerd het bouwproces goed te begrijpen. 
Het werken in de organisatie gemeente Simpelveld is ontzettend plezierig, het team van collega’s is vriendelijk en hulpbereid. Door de hele organisatie heen heb ik contacten die ik graag gebruik om mijn ervaringen en kennis te verbreden. Erg leerzaam dus en genoeg kansen om te groeien.

Samen aan een duurzame maatschappij bouwen, zeer mooi werk.
 

Bas Knooren

Onze medewerkers zijn onze grootste kracht. Wij zijn een kleine, informele en resultaatgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Door samen de handen uit de mouwen te steken bouwen we aan een duurzame en toekomstbestendige gemeente.

Wat hebben wij te bieden