Simpelveld dáár begint het!

Zuid-Limburg staat bekend om zijn prachtige heuvelachtige landschap. Dáár vindt u  gemeente Simpelveld, gelegen in het beekdal van de Eyserbeek. Een dal met steile hellingen en heuvelplateaus met weidse uitzichten. Een uniek stukje Nederland. Zo dichtbij en toch waant u zich ver van huis.

Wie landelijk wil wonen met alle voorzieningen bij de hand, vindt dat in Simpelveld. Behalve een nieuw centrum met een gevarieerd winkelaanbod en levensloopbestendige appartementen heeft de gemeente ook goede voorzieningen in het basisonderwijs, (ouderen)zorg, sport en recreatie.

In Simpelveld en Bocholtz vindt u nog dat echte dorpsgevoel, waar mensen elkaar kennen en tijd voor elkaar maken. Beide dorpen hebben een bruisend verenigingsleven, van de fanfare en het zangkoor tot de voetbalvereniging en de badmintonclub, van de schutterij en de scouting tot de heemkunde- en carnavalsvereniging. U vindt ze allemaal terug in de gemeentegids.

Simpelveld in het hart van een grenzeloze regio

Simpelveld ligt in het hart van de regio Zuid Limburg. Zuid-Limburg maakt werk van grenzeloze groei, door te investeren in grensoverschrijdend openbaar vervoer, door krachten te bundelen over de grenzen heen. Simpelveld ligt in deze regio centraal. Met aan de ene kant de stedelijke regio Parkstad Limburg, aan de andere kant de charme van het Limburgse Heuvelland en op een steenworp afstand de keizersstad Aken, die zich manifesteert als het centrum van de high-tech-industrie. Dat maakt Simpelveld tot een prima uitvalsbasis om te wonen, te werken en te ontspannen. 

Simpelveld dat is Limburg op zijn best

Gemeente Simpelveld is het ideale startpunt voor wandel- en fietstochten, of dagtrips naar de toeristische attracties in Parkstad Limburg. Genieten van het Bourgondische leven in Limburg? In Simpelveld kan dat. Rust, ruimte, natuur en gastvrij ontvangen worden, dat is Limburg op zijn best. Wij hebben een breed en gevarieerd aanbod aan gezellige restaurants en overnachtingsmogelijkheden van een bungalowpark tot nostalgische Limburgse hoeves.

In Simpelveld zelf is genoeg te beleven. Wij zijn de thuishaven voor de Miljoenenlijn. Wanneer u vanaf het nostalgische station met de stoomtrein vertrekt waant u zich even terug in de tijd. Of u stapt in de wereld van de Romeinen, tijdens een van onze evenementen. Wilt u weten wat er nog meer op toeristisch vlak te beleven is? U vindt het allemaal terug op de website van Toeristisch Simpelveld.