Een levensboom kan een heel persoonlijk aandenken voor uzelf zijn, maar het is ook een heel origineel cadeau om aan iemand te geven.

Inschrijving

Vanaf 17 april tot en met 8 mei 2023 konden inwoners, verenigingen en bedrijven uit Simpelveld zich inschrijven voor het adopteren van een levensboom.

(De voorwaarden deelname levensbomenbos Simpelveld zijn bij inschrijving van toepassing). 

Kosten adopteren levensboom

De kosten voor het adopteren van een levensboom bedragen eenmalig € 50,00 (incl. BTW). Er is slechts één inschrijving per adres mogelijk. Indien er meer dan 72 inschrijvingen zijn, vindt toekenning plaats via loting. Alle inschrijvers krijgen uiterlijk eind juni bericht.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via onze website vanaf 17 april 2023, vanaf die datum kunt u ook het formulier aanvragen via info@simpelveld.nl ovv "aanmeldingsformulier levensbomenbos Simpelveld" Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk maandag 8 mei aanstaande bij ons retour te zijn aangeleverd. 

U heeft de mogelijkheid om op het inschrijfformulier twee gewenste soortkeuzes aan te vinken. Hierbij moet wel worden vermeld dat indien de ‘aangevinkte’ soortkeuzes niet meer voorhanden/beschikbaar zijn u (mits deze optie op het inschrijfformulier is aangevinkt) een andere (beschikbare) boomsoort krijgt toegewezen. Het is niet mogelijk om de plantlocatie te bepalen. 

Boomkaartje en boomplaatje 

De adoptant heeft de mogelijkheid om één persoonlijke boodschap van maximaal 100 woorden aan te leveren voor het boomkaartje. Het boomkaartje wordt aan de boom bevestigd. De gemeente Simpelveld levert eenmaal één boomkaartje. 

Daarnaast zorgt de gemeente Simpelveld bij de boom voor één boomplaatje. Op het boomplaatje komt standaard de vermelding/tekst: ‘Levensbomenbos Simpelveld’, de boomsoort, het begeleidend boomnummer en de maand en het jaar van aanplant. Het boomplaatje wordt op een schuin afgezaagde boompaal bij de boom bevestigd. 

Centraal bord 

Er wordt één centraal (informatie)bord geplaatst. Op het centraal (informatie)bord wordt het begeleidend boomnummer, de boomsoort en de naam of namen van de adoptant (maximaal 2 namen) indien gewenst aangebracht. 

Garantie levensboom

Voor elke geadopteerde boom geldt een inboettermijn (vervangingstermijn) van vijf jaar na de eerste aanplantdatum. Dit betekent  dat wanneer de boom binnen vijf jaar na de plantdag sterft of beschadigd raakt, deze door de gemeente Simpelveld vervangen wordt. In eerste instantie wordt deze vervanging/inboet indien benodigd eenmalig uitgevoerd.