Doet u mee met World Clean-Up-Day?

Op zaterdag 17 september is het weer zover: het is World Clean-up-Day. Op deze dag zullen er over de hele wereld acties georganiseerd worden om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Want: hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om deze schoon te houden. Doet u ook mee?

Als gemeente vinden we het belangrijk om te werken aan een schone omgeving. Zo voorkomen we dat er afval in de natuur, en uiteindelijk in zee, maar ook in ons eigen voedsel terecht komt. Ook draagt het bij aan een fijne leefomgeving.

De World Clean-up-Day is bedoeld om aandacht te vragen voor het zwerfafvalprobleem. Kijk voor meer informatie op de website van World Clean-Up-Day(externe link).

17 september 2022 world clean up day
World Clean-Up-Day

Bij de gemeente kunt u afvalknijpers, afvalringen, veiligheidshesjes, handschoenen en vuilniszakken krijgen om het zwerfafval op te ruimen. Als u gebruik wilt maken van deze materialen, maak dan een afspraak om u aan te melden via tel: 045 5448383. U kunt de materialen dan ophalen in het gemeentehuis. De afvalknijper krijgt u in bruikleen en mag u zolang gebruiken als u wilt.

Vergeet niet een legitimatiebewijs mee te nemen naar het gemeentehuis. Na het ondertekenen van een bruikleenovereenkomst krijgt u bovengenoemde materialen mee naar huis. Iedereen die vrijwilligerswerk doet voor gemeente Simpelveld is automatisch verzekerd bij een ongeval of het veroorzaken van schade. Het verzamelde afval wordt door de buitendienst bij u thuis opgehaald.

Voor meer informatie over de World Clean-up-Day kunt u contact opnemen met Eline Meesters van Facet tel: 06 15506846  of per email: em@facetadvies.nl.