Wethouder en locoburgemeester Wiel Schleijpen neemt afscheid als wethouder van gemeente Simpelveld

Dit is een oud bericht.

Wethouder Wiel Schleijpen is ruim 10 jaar wethouder geweest in gemeente Simpelveld. Hij biedt zijn ontslag aan vanwege privéomstandigheden. 

Zijn portefeuille is veelomvattend: Wonen en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Duurzaamheid en Beheer Openbare Ruimte. Tijdens zijn loopbaan als wethouder realiseerde hij diverse grote projecten in Simpelveld en Bocholtz, zoals de Revitalisering van de Dorpskern Bocholtz (Idop), de herinrichting van de Stationsomgeving, de herinrichting van de Schilterstraat en de Parkstadroute. 


Zelf zegt hij over zijn wethouderschap: “ik heb 10 jaar lang mijn ziel en zaligheid gelegd in het vervullen van de wethouderfunctie en heb dit altijd naar eer en geweten gedaan. Ik vond het een eer en voorrecht om wethouder te zijn en wil iedereen bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen dat ik heb ervaren.”


Zijn beoogd opvolger is Peter Spirk, de fractievoorzitter van BurgerBelangen Simpelveld.  Hij wordt tijdens een bijzondere raadsvergadering op 16 juli voorgedragen als wethouder. 


Wiel Schleijpen blijft actief in de politiek. Hij volgt Peter Spirk op in de functie van fractievoorzitter en raadslid van BurgerBelangen Simpelveld.


Burgemeester Susanne Scheepers: “ik heb wethouder Wiel Schleijpen leren kennen als een kundig bestuurder met veel dossierkennis. Hij is een persoon die altijd het belang van de gemeente vooropstelt. Als wethouder is het belangrijk dat je goed luistert, gerichte vragen stelt en het ambtelijk advies op een goede manier weet over te brengen. Daarin is hij een kei. Het college en de medewerkers van gemeente Simpelveld zullen hem gaan missen en wensen hem dan ook alle goeds toe voor de toekomst! In Peter Spirk heb ik alle vertrouwen dat hij een waardig opvolger is van Wiel Schleijpen. Het is geen eenvoudige portefeuille, maar we zijn overtuigd van zijn kwaliteiten”.