Simpelveld/Bocholtz, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Landgraaf en Voerendaal hebben besloten dit jaar hun mantelzorgers gezamenlijk in het zonnetje te zetten. Dit jaar vieren we de landelijke Dag van de Mantelzorg op 8 november. Ieder jaar worden de mantelzorgers bedankt voor de zorgen voor hun naasten. Het thema dit jaar is `Held, dat mag ook wel eens gezegd worden’.

Filmmiddag en -avond voor mantelzorgers

Dit jaar zal er een filmmiddag en -avond georganiseerd worden in filmhuis De Spiegel in de voormalige Royal bioscoop in Heerlen. De film die vertoond wordt, is ‘Wei’, die zowel ’s middags als ’s avonds draait.

U bent van harte welkom op 8 november voor de voorstelling van 14.00 uur of de voorstelling van 20.00 uur. U wordt ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai en er is een drankje na de film. De zaal gaat open om respectievelijk 13.15 uur en 19.15 uur.

Inschrijven

We vragen u hiervoor in te schrijven bij het Steunpunt voor mantelzorgers Parkstad. Dat kan via de e-mail: info@mantelzorgparkstad.nl  of via Tel: 045-2114000.

Inhoud Wei

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. De documentaire ontleent zijn naam aan een stuk weiland bij Horst, Noord-Limburg. Idyllisch gelegen aan een bosrand.

Ruud Lenssen zal de film inleiden en is tijdens de nazit aanwezig om met mantelzorgers van gedachten te wisselen.

De stoelen zijn bestemd voor de mantelzorgers en er is helaas geen ruimte voor introducées. 

De landelijke dag van de Mantelzorger is op 10 november.