In juli 2021 zijn grote delen van Limburg getroffen door hevige wateroverlast. Deze hoogwatercrisis riep veel vragen op. Waterschap Limburg en de Provincie Limburg hebben het onderzoeksbureau Deltares de opdracht gegeven voor een feitelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van het hoogwater.


Wanneer en hoe laat? 

Op 26 januari aanstaande van 11.00 tot 12.30 uur presenteert Onderzoeksbureau Deltares in een webinar de resultaten van de watersysteemanalyse voor de Geul, Geleenbeek en Roer. Dit webinar kunt u live volgen maar het webinar kan ook achteraf bekeken worden. Het webinar is live te volgen via een laptop, smartphone of pc en er kunnen vragen gesteld worden in de chat.


Aanmelden webinar 

Aanmelden kan via het Waterschap(externe link). U ontvangt dan per e-mail een bevestiging en een link om in te loggen.


Terugkijken 

Op een later moment kunt u het webinar terugkijken via de website(externe link) van Waterschap Limburg en de Provincie Limburg(externe link). Ook vindt u hier vragen en antwoorden over dit onderzoek, het volledige rapport en alle deelrapporten. 


Het onderzoek is in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is in mei 2022 afgerond en was gericht op vier overstromingsgebieden. De resultaten van dit onderzoek zijn te vinden via deze link(externe link)