Op donderdag 30 mei organiseerden wij de 2e verenigingsavond voor ruim 40 verenigingen. 

De verenigingen bieden een breed scala aan activiteiten, variërend van culturele en sportieve tot creatieve en religieuze achtergronden. Zij zorgen voor verbinding in de gemeenschap. Simpelveld mag trots zijn op zo’n bruisend verenigingsleven!


Als gemeente dragen we graag ons steentje bij door tijdens deze verenigingsavond iedereen te informeren over verschillende organisaties die het verenigingsleven vrijblijvend ondersteunen. De avond begon met aandacht voor het aanvragen van een evenementenvergunning: hoe dit proces verloopt en waarom het belangrijk is voor de gemeente. Vervolgens vertelden “Negen”, “GGD Zuid-Limburg” en “Impuls” op welke manier zij verenigingen gratis ondersteunen, met de nadruk op samenwerking, vitaliteit, gezonde voeding en welzijn. 


Tot slot presenteerden we, zoals tijdens de eerste verenigingsavond toegezegd door onze burgemeester, het digitaal platform WijSimpelveld. Dit platform biedt een overzichtelijke en informatieve vindplaats van alles wat er te doen is en te vinden is in onze mooie gemeente. Ons streven is om dit platform in september 2024 feestelijk te presenteren aan het grote publiek. 


We kijken terug op een geslaagde en informatieve avond! Met de opgehaalde ideeën voor volgend jaar gaan we aan de slag. Heeft u ideeën hoe we er dan opnieuw een interessante avond van kunnen maken? Of wilt u als vereniging meewerken bij het invullen van het programma? Laat het dan vooral weten via info@simpelveld.nl


Iedereen bedankt voor zijn/haar aanwezigheid en heel graag tot een volgende keer!