Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Simpelveld wil dat iedereen de informatie op deze website goed kan gebruiken. Daarom besteden we veel aandacht aan gebruikersvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid.

Toegankelijkheidslabel

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Simpelveld. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

De toegankelijkheidsverklaring voor www.simpelveld.nl is opgesteld op basis van onderzoek door een onafhankelijk toetsingsbureau. De bevindingen hiervan zijn opgenomen in het meest recente onderzoeksrapport.

Hoe werken wij aan toegankelijkheid?

Wij werken aan toegankelijkheid door:

  • Interne controle vóór publicatie: onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Kennis medewerkers: onze redactie medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.
  • De gemeente is bezig met het maken van een inventarisatie van alle pdf documenten op onze website. We proberen zo veel mogelijk alternatieven te bedenken voor niet toegankelijke pdf documenten.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Samen met de bouwer van de website lossen we de gevonden fouten op.

Problemen met toegankelijkheid melden

PDF bestanden laten we zoveel mogelijk aan de toegankelijkheidseisen voldoen. We kunnen niet garanderen dat ze volledig toegankelijk zijn. Heeft u een pdf-bestand dat u niet kunt lezen, laat het ons dan weten. Wij helpen u graag!

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via info@simpelveld.nl.