Aanvraagtermijn tegemoetkoming energiekosten voor verenigingen  en lokale ondernemers verlengd tot 1 april 2023

Simpelveld steunt verenigingen en lokale ondernemers met een subsidiebedrag van totaal € 300.000, als tegemoetkoming in de energiekosten. De regeling geldt voor verenigingen met én zonder een eigen accommodatie. Deze subsidie met een maximaal bedrag van € 7.500, is ook bedoeld voor verenigingen die een accommodatie huren en de energiekosten zelf betalen en lokale ondernemers. 


Aanvragen tot 16 maart 2023

De voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op deze subsidie zijn beschreven in de nadere regel ‘Subsidie tegemoetkoming energiekosten accommodatie verenigingen en lokale ondernemers (MKB) gemeente Simpelveld’.
Vanaf maandag 13 februari staat het aanvraagformulier en de regeling op deze website. Een aanvraag voor deze subsidie kan tot en met 15 maart 2023 worden ingediend. 
Op het aanvraagformulier staat duidelijk vermeld aan welke voorwaarden verenigingen en ondernemers moeten voldoen om hiervoor in aanmerking te kunnen komen. Binnen acht weken na binnenkomst van een (complete) aanvraag neemt het college hierover een besluit.

Wethouders Thijs Gulpen en Andrea Ernes: “Als college zijn we blij dat we dit bedrag voor onze ondernemers en verenigingen ter beschikking kunnen stellen. We kregen hierover veel vragen, omdat er voor deze groep weinig tegemoetkoming geregeld was. Hopelijk helpt dit bedrag om niet helemaal in de kou te komen staan.”