Gemeentehuis Simpelveld alleen op afspraak te bezoeken

Gemeentehuis Simpelveld alleen op afspraak te bezoeken

Vanwege het coronavirus neemt gemeente Simpelveld verdergaande maatregelen:
Vanaf dinsdag 17 maart kunt u in het gemeentehuis alleen nog maar op afspraak terecht voor noodzakelijke producten en diensten die niet kunnen wachten.  Er is dus geen vrije inloop meer (ook niet tijdens de avondopenstelling op woensdagavond). Het gaat vooralsnog om een tijdelijke maatregel die tot nader orde van kracht is.

Op werkdagen kunt u bellen om een afspraak te maken, van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur, behalve op vrijdagmiddag. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 045 544 83 83.
In het gemeentehuis zijn fysieke maatregelen getroffen zodat aan de receptie en balie een afstand van 1,5 meter in acht kan worden genomen.

WMO en Jeugd

Het WMO-loket is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur: 045 544 83 83.
Hebt u ondersteuning nodig voor kinderen tot 18 jaar? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen: 06 38 75 75 41 of een mail sturen naar jeugdengezin@simpelveld.nl
Afspraken worden waar mogelijk telefonisch afgehandeld of verzet naar een later moment.

Beperkte beschikbaarheid buitendienst

Met de huidige bezetting kan de buitendienst niet meer in alle reguliere werkzaamheden voorzien. Daarom worden die beperkt tot een zogenaamde calamiteiten+ dienst. Dat betekent dat u een beroep op de buitendienst kunt doen voor:
- rioolverstoppingen
- afvalinzameling
- ongediertebestrijding
- kadaververwijdering
- calamiteiten (onveilige situaties)

Voorlopig geen raadsvergaderingen

De commissie- en raadsvergaderingen worden opgeschort. Dat betekent dat de commissievergadering van 26 maart en de raadsvergadering van 9 april niet plaatsvinden.