Simpelveld dáár begint het!

Zuid-Limburg staat bekend om zijn prachtige heuvelachtige landschap. Dáár ligt gemeente Simpelveld, gelegen in het beekdal van de Eyserbeek. Een dal met steile hellingen en heuvelplateaus met weidse uitzichten. Een uniek stukje Nederland. 

Wie landelijk wil wonen met alle voorzieningen bij de hand, vindt dat in Simpelveld. Behalve een nieuw centrum met een gevarieerd winkelaanbod en levensloopbestendige appartementen heeft onze gemeente ook goede voorzieningen in het basisonderwijs, (ouderen)zorg, sport en recreatie.

In Simpelveld en Bocholtz bestaat nog dat echte dorpsgevoel, waar mensen elkaar kennen en tijd voor elkaar maken. Beide dorpen hebben een bruisend verenigingsleven, van de fanfare en het zangkoor tot de voetbalvereniging en de badmintonclub, van de schutterij en de scouting tot de heemkunde- en carnavalsvereniging. Deze staan allemaal in de gemeentegids(externe link).

Simpelveld in het hart van een grenzeloze regio

Simpelveld ligt in het hart van de regio Zuid Limburg. Zuid-Limburg maakt werk van grenzeloze groei, door te investeren in grensoverschrijdend openbaar vervoer, door krachten te bundelen over de grenzen heen. Simpelveld ligt in deze regio centraal. We maken deel uit van de stedelijke regio Parkstad Limburg. Ook grenzen we aan het Limburgse Heuvelland. Op een steenworp afstand ligt de keizersstad Aken, die zich manifesteert als het centrum van de high-tech-industrie. Dat maakt Simpelveld tot een prima uitvalsbasis om te wonen, te werken en te ontspannen.

Simpelveld dat is Limburg op zijn best

Gemeente Simpelveld is het ideale startpunt voor wandel- en fietstochten, of dagtrips naar de toeristische attracties in Parkstad Limburg. Genieten van het Bourgondische leven in Limburg? In Simpelveld kan dat. Rust, ruimte, natuur en gastvrij ontvangen worden, dat is Limburg op zijn best. Wij hebben een breed en gevarieerd aanbod aan gezellige restaurants en overnachtingsmogelijkheden van een bungalowpark tot nostalgische Limburgse hoeves.

In Simpelveld zelf is genoeg te beleven. Wij zijn de thuishaven voor de Miljoenenlijn. Wanneer je vanaf het nostalgische station met de stoomtrein vertrekt waan je je even terug in de tijd. Of stap in de wereld van de Romeinen, tijdens een van onze evenementen. Meer weten wat er nog meer op toeristisch vlak te beleven is? Lees het allemaal op de website van Toeristisch Simpelveld(externe link).

Hier is mijn vaderland in gemeente Simpelveld

Op ons Youtube-kanaal(externe link) kun je de aflevering van 'Hier is mijn vaderland in gemeente Simpelveld' bekijken. Het is een een culturele speurtocht die de kijker een beeld van karakteristieke plekken in onze gemeente biedt. Zowel van dorpsgezichten en mooie landschappen, maar ook van een samenleving, waar cultuur en een hechte gemeenschap een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven uitmaken. In de aflevering zie je onder andere het Hellingbos, Museum de Schat van Simpelveld, de Miljoenenlijn, de sarcofaag van de Dame van Simpelveld, Hoeve Overhuizen en nog veel meer meer.