Ruim één jaar geleden op 6 april 2021 zijn de werkzaamheden voor de revitalisering van de kern Bocholtz gestart. 

Het plan en ontwerp zijn gemaakt in samenwerking met de directe omgeving. Bureau Verbeek en RA+ hebben vormgegeven aan het ontwerp. BLM Wegenbouw is door de gemeente op kwaliteit geselecteerd voor de uitvoering van het werk. Wethouder Wiel Schleijpen gaf het startsein voor de uitvoering.

“Het wordt een gezellige kern, met de Wilhelminastraat als hart van het plan, met terrasjes, water en groen. Dat geeft de leefbaarheid in het dorp een stevige impuls en biedt nieuwe kansen voor onze ondernemers.”

Eén jaar later kijken we terug op een zeer geslaagde uitvoering van het werk en een mooi resultaat. 

Hellingtuin west

Blauwe zone

Met ingang van 1 juni is de nieuwe situatie ‘blauwe zone’ in de kern van Bocholtz van kracht. In deze zone met de herkenbare blauwe markering mag u kort parkeren met een parkeerschijf. U mag de toegestane parkeertijd niet overschrijden. Handhaving zal vanaf 1 juni toezien op het juist parkeren in de parkeervakken én het juiste gebruik van de blauwe zone.

Super bedankt!
Het projectteam van de gemeente Simpelveld, RA+ ingenieurs en BLM Wegenbouw kijken tevreden terug op een prettige samenwerking en een mooi eindresultaat. Namens dit team willen we de inwoners en ondernemers van Bocholtz hartelijk danken voor hun bijdrage en de goede samenwerking. We hebben met veel plezier mogen werken en zijn trots op het mooie resultaat. Super bedankt! Kijk op << link>> voor een fotoverslag van de werkzaamheden in Bocholtz.