Stationslocatie Simpelveld is de vertrek- en aankomstplaats van de Miljoenenlijn, een historische treinroute langs de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Jaarlijks komen, vertrekken en bezoeken zo’n 45.000 passagiers het nostalgische station van Simpelveld.

De ambitie is om ter plekke een volwaardig verblijfsgebied te creëren, waar stad, heuvelland en buitenland elkaar ontmoeten en waar cultuur en natuur samen worden beleefd. Nieuwe verbindingen zoals de Leisure Lane en de aansluiting, via de Kalkbaan, op de Vennbahn(externe link) maken de stationslocatie aantrekkelijk voor bedrijven in de (dag)recreatieve sfeer.

Dit project is een van de 15 sleutelprojecten van IBA Parkstad.

In de plannen voor de stationsomgeving werken we nadrukkelijk aan het verbeteren van de directe leefomgeving. Een belangrijk onderdeel van het plan is namelijk de herinrichting van de Stationsstraat. 

Rond het station, een gebied dat nu vooral braakliggend terrein is, moet een parkachtige omgeving ontstaan. Een plek om even uit blazen en te genieten van het landschap. Dat zogenoemde spoorpark biedt toegang tot wandel- en fietsroutes in de wijde omgeving.

Concept stationsomgeving Miljoenenlijn

Kijk op Youtube naar de presentatie van het definitief ontwerp Stationsomgeving, dat eind januari 2022 aan de omwonenden is gepresenteerd.

Presentatie Definitief Ontwerp Stationsomgeving (januari 2022)(externe link)

Overige projecten

Meer