Iedereen heeft wel eens te maken met kleine of grote problemen. Vaak kunt u deze zelf oplossen. Soms kunt u hiervoor terecht bij familie of vrienden. Maar in sommige gevallen weet u niet hoe het probleem aangepakt moet worden, of kan het zo zijn dat u bepaalde zaken liever niet met anderen bespreekt. In zo‘n geval biedt het maatschappelijk werk, onderdeel van de stichting Impuls, hulp. Vragen waarvoor u bij het maatschappelijk werk terecht kunt, hebben bijvoorbeeld te maken met de omgang met uw partner, of uw kinderen. Ook vragen die te maken hebben met het verwerken van verlies of andere nare gebeurtenissen in uw leven kunnen onderwerp van gesprek zijn. Misschien voelt u zich eenzaam, zijn er problemen binnen uw werk of is er sprake van financiële problemen. Voor al dit soort vragen kunt u terecht bij het maatschappelijk werk. Samen werkt u aan het oplossen van uw probleem. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Contact

Binnen de gemeente Simpelveld is het team maatschappelijk werk actief in zowel Simpelveld als Bocholtz. Het kantoor is gevestigd in het Welzijns Medisch Centrum Bocholtz aan de Kommerstraat 51.
Afspraken vinden meestal plaats op kantoor. Het is echter ook mogelijk om een huisbezoek te plannen.

Spreekuren
In beide kernen (Bocholtz-Simpelveld) vinden spreekuren plaats.

Simpelveld
Rode Beuk/ Durpswinkel, Kloosterstraat 131,  6369 AB Simpelveld
Dinsdag 10.00 - 11.00 uur

Bocholtz
Welzijns Medisch Centrum, Kommerstraat 51, 6351 ES Bocholtz
Donderdag 14.00 - 15.00 uur

Contactgegevens
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de maatschappelijk werkers.
Dit kan via het nummer van Impuls 045-5456351 
Impuls is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Voor noodgevallen kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de Luisterlijn, via telefoonnummer 088-07 67 000 (ook op zon- en feestdagen).
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van impulskerkrade.