Het afwisselende landschap, de talrijke bezienswaardigheden en attracties van de grensregio nodigen uit om het buurland als toerist te ontdekken. Nieuwe verbindingen helpen de toerist daarbij:

Leisure Lane

In de regio Parkstad wordt de komende jaren een unieke doorgaande fiets- en wandelroute met internationale allure aangelegd. Een route die al het moois van de regio verbindt. Op 13 juli 2022 tekenden de betrokken wethouders de uitvoeringsovereenkomst, die mogelijk maakt dat in oktober 2022 gestart wordt met de aanleg van de Leisure Lane.
Toeristen die deze streek nog niet kennen, kunnen de regio op een andere manier ontdekken(externe link).
De route voert langs veel attracties en bezienswaardigheden, zoals landgoederen, kastelen, mijnkolonies, musea en speelplekken. Het is een uitnodigende plek waar iets te beleven valt. De Leisure Lane eindigt op Station Simpelveld, een nieuw centraal knooppunt. Het station is de verbindende schakel tussen de Leisure-Lane in Parkstad en de Kalkbaan  die zorgt voor een aansluiting op de beroemde Vennbahn in Aken.

Kalkbaan

Kalkbaan Simpelveld

Simpelveld ligt aan een unieke verbinding uit het verleden, de Miljoenenlijn, de eerste grensoverschrijdende spoorlijn van Europa. Door het oude tracé te volgen, ontstaat de mogelijkheid om moeiteloos vlak te fietsen door de Limburgse heuvels. De route langs de oude spoorlijn brengt je via Bocholtz in 15 relatief vlakke kilometers tot in het centrum van Aken. Daar sluit de Kalkbaan aan op de Vennbahn, de ‘ijzeren’ verbinding tussen Aken en Luxemburg. Het tracé biedt 125 km fietsplezier door drie landen. De Vennbahn(externe link) trekt jaarlijks maar liefst 200.000 bezoekers.