Dat wateroverlast een thema is dat leeft in de gemeente Simpelveld werd tijdens de twee inwonersavonden wel duidelijk. Op 27 maart organiseerden de gemeente en het waterschap een informatieavond in Simpelveld, op 4 april deden we datzelfde in Bocholtz. 

Beide avonden stonden in het teken van informatie ophalen en gezamenlijk nadenken over mogelijke oplossingen. Er waren beide keren zo'n 30 tot 40 geïnteresseerden aanwezig.  De avond startte met een presentatie over het programma 'Water in Balans’ en de opgave die we in het gebied hebben. De strekking is dat we de wateroverlast gezamenlijk met de bewoners, de landgebruikers op de hoger gelegen plateaus en hellingen, samen met onze Duitse buren aan moeten pakken.  

Na de presentatie zijn er verschillende tafels ingericht waar men informatie en ideeën kon delen. Er lagen verschillende kaarten waar we inzoomden op situaties die er ontstaan als er veel regen valt.  Dit heeft veel nuttige informatie en goede gesprekken opgeleverd. Alle informatie wordt meegenomen bij de vervolgstappen in de verkenning. Heeft u de inwonersavonden gemist? U kunt de presentatie terugkijken via de website Met Elkaar van het waterschap

We komen graag met u in contact. Indien nodig nemen wij contact met u op om in gesprek te gaan.  Mocht u zelf nog (aanvullende) informatie willen delen, dan kan dat via r.slagter@waterschaplimburg.nl. Zodra we een goed beeld hebben van kansrijke oplossingen om wateroverlast te verminderen, komen we bij u terug.