Ruim €21,5 miljoen om de woonkwaliteit in Parkstad te verbeteren

Gemeente Simpelveld ontvangt 1,3 miljoen voor De Baan in Bocholtz

Stadsregio Parkstad Limburg ontvangt een grote bijdrage uit het nationale Volkshuisvestingsfonds om de woonkwaliteit, leefbaarheid én de veiligheid van een aantal buurten en wijken te verbeteren. Door de Rijksbijdrage kunnen ongeveer 750 particuliere woningen in de gemeenten Brunssum, Heerlen en Simpelveld worden aangepakt én ontvangen de gemeenten extra geld om de openbare ruimte te verbeteren. 
De Baan in Simpelveld Simpelveld ontvangt 1,3 miljoen voor het project De baan in Bocholtz. Hier zijn gemeente, bewoners en woningbouwvereniging al met elkaar in gesprek over de wensen om woningen en omgeving te verbeteren. Het doel van het project is om de leefbaarheid, de ervaren gezondheid en toekomstbestendigheid van De Baan te verbeteren.

‘De Baan’ is in nauwe samenspraak met de bewoners opgepakt. De inmiddels ontvangen input wordt samen met de stedenbouwkundige analyse verwerkt tot een mooi ruimtelijk plan. 


Wethouder Wiel Schleijpen: “Ik ben blij met deze extra financiële impuls voor Bocholtz. Door de gezamenlijke regionale aanpak om de aanvraag bij het Volkshuisvestingsfonds in te dienen is deze niet alleen financieel succesvol, maar ook als regionaal samenwerkingsverband. Bij ‘De Baan’ in Bocholtz betekent dit dat we onder andere met onze partner(s) gaan investeren in de woonkwaliteit van deze buurt waarbij aspecten als duurzaamheid, achterstallig onderhoud, water, groen/landschap, typologie woningen, parkeren, routing en zichtlijnen extra aandacht krijgen.”