Op 8 oktober vindt het Fitsyval, editie vitaal ouder worden, plaats.

Na het succes van vorig jaar organiseert gemeente Simpelveld samen met Impuls weer het Fitsyval; een zorgmarkt waar u kunt ervaren en beleven welke aspecten allemaal belangrijk zijn als het aankomt op gezondheid, vitaliteit en welbevinden.
 
Het is belangrijk om zowel fysiek als mentaal fit te blijven en vooral ook om gezellig samen te zijn en plezier te hebben. Hier willen we de inwoners van Simpelveld en Bocholtz een handje mee helpen!

Praktische informatie 

Het Fitsyval vindt plaats op zondag 8 oktober in Hoeve Overhuizen van 11:00 tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Alleen voor een hapje en een drankje vragen wij een kleine vergoeding. 

Programma

Er zullen informatieve kraampjes zijn met informatie gericht op de op vitaal ouder worden. De medewerkers van Impuls zullen uiteraard ook aanwezig zijn op het Fitsyval. Een leuke kans om ze te leren kennen en om ze te laten weten waar uw behoeften liggen binnen de gemeente. Het Fitsyval is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal inwoners en professionals binnen gemeente Simpelveld. 

Circus in de Zorg

Ook is er op deze dag op het terrein van Hoeve Overhuizen ‘Circus in de Zorg’ voor de inwoners van onze zorginstellingen. Het circus speelt in op de belevingswereld van ouderen en mensen met dementie en brengt bij hen veel herinneringen naar boven. De artiesten zijn niet alleen lenig en grappig, maar ook sensitief en begaan met het publiek. De organisatie van dit circus gebeurt via Meander Hoeve Overhuizen. 


Wil jij naar het ‘Circus in de Zorg’? 

Dat kan! Er vinden 3 voorstellingen plaats op 8 oktober: om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Iedereen is welkom. De kaartjes kosten € 5,00 per persoon (bewoners van Hoeve Overhuizen hebben gratis toegang) en zijn te koop bij de activiteitenbegeleiding van Hoeve Overhuizen, van dinsdag tot en met donderdag. Je kunt ze reserveren via e-mail bij gabiclaessens@mgzl.nl en bij afhalen meteen betalen. De verkoop eindigt op 30 september en er zijn beperkte kaarten beschikbaar per voorstelling, dus wees er snel bij.