Heeft u de energietoeslag al aangevraagd?

Inwoners met een uitkering of inkomen tot 120% van het sociaal minimum hebben in 2022 recht op een energietoeslag van €1300,00. ISD Kompas zorgt voor de uitbetaling van deze toeslag. Inwoners die al bekend zijn bij ISD Kompas krijgen deze regeling automatisch overgemaakt. Inwoners die niet bekend zijn bij ISD Kompas maar wel voldoen aan de voorwaarden van deze regeling kunnen via de website van ISD Kompas deze toeslag aanvragen, dit kan nog tot 31 december 2022. Lees meer over deze energietoeslag en de voorwaarden op de website(externe link) van ISD Kompas.

Parkstad Energieknip

Inwoners die recht hebben op de hierboven vermelde energietoeslag van €1300,00 kunnen ook gebruik maken van de Parkstad Energieknip. Dit is een digitale beurs (een app op je telefoon) waarmee je gratis een afspraak kunt maken met een energiebespaarcoach.
Ook krijg je een tegoed van € 250,00 waarmee je energiebesparende producten bij aangesloten bouwmarkten of de WoonWijzerWinkel kunt aanschaffen. Inwoners die hier recht op hebben, hebben al eerder een brief ontvangen (medio oktober). Inwoners die na deze datum de energietoeslag aanvragen zullen begin januari 2023 een brief hierover ontvangen. Heb je vragen over de Parkstad Energieknip? Heb je vragen over de brief (je hebt geen brief ontvangen, je bent de brief of de QR-code kwijt of je bent verhuisd) of heb je vragen over het gebruik van de app, het activeren van de vouchercode of de energiecoach? 
Neem dan telefonisch contact op met de WoonWijzerWinkel Limburg via 085-0642246