De VoorzieningenWijzer

Dat geldt voor mij!

Maakt u al gebruik van vergoedingen, regelingen of fondsen?

Er zijn veel sociale voorzieningen en hulpregelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Toch maakt niet iedereen gebruik van deze  steunmaatregelen. Vaak weten mensen niet welke regelingen er zijn, hoe ze daar aanspraak op kunnen maken en hebben ze bovendien de rust niet zich daar in te verdiepen.

Onze gemeente is gestart met de inzet van De VoorzieningenWijzer om inwoners/ huurders meer financiële ruimte te geven. Met De VoorzieningenWijzer weet u welke toeslagen en/of regelingen voor u gelden en of u wel de best passende energieleverancier en zorgverzekering hebt. Als inwoner van onze gemeente, kunt u zelf checken wat voor u geldt en krijgt u gratis ondersteuning van een opgeleide adviseur. Samen regelt u ook direct wat kan.

Adviesgesprek: gratis en vertrouwelijk

Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. Uw adviseur deelt uw gegevens niet met de organisatie. Na een adviesgesprek is er meer grip op de financiën waardoor onverwachte financiële tegenvallers niet direct tot schulden leiden.

Resultaat aanpak

Gemiddeld krijgt een huishouden per jaar €500,- meer te besteden door het advies van De VoorzieningenWijzer op te volgen. Belangrijker effect is misschien nog wel dat de situatie financieel weer op orde is. Dat geeft mensen rust en overzicht en daarmee zin om weer een actieve bijdrage te leveren aan zijn/haar omgeving.

Kijk hier voor de 'zelfcheck' of om een gratis en persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.