Burgemeester Susanne Scheepers genomineerd voor Topvrouw Limburg 2024

Onze burgemeester is een van de drie finalisten voor de Verkiezing Topvrouw Limburg 2024!

Op vrijdag 5 juli kondigt Stichting Topvrouwen Limburg de nominatie op LinkedIn als volgt aan:

Trots om de derde finaliste voor de Verkiezing Topvrouw Limburg 2024 op deze vrijdagochtend aan jullie voor te stellen:

Susanne Scheepers

Susanne Scheepers is sinds 13 juli 2023 burgemeester van de gemeente Simpelveld. Als burgemeester zet zij zich in voor een veilige en leefbare woon- en leefomgeving voor de bewoners en ondernemers van de kernen in deze gemeente. Zeker in de huidige onzekere tijd waarin maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen elkaar in een snel tempo opvolgen, werkt ze hard aan het borgen van de gevraagde stabiliteit.

Voordat ze burgemeester werd, was Susanne zelfstandig ondernemer, werkte ze jarenlang bij de woningcorporatie Wonen Limburg en aansluitend een aantal jaren in het openbaar bestuur bij de gemeente Roermond. Daar ontdekte ze ook dat haar hart bij sociaal maatschappelijke opgaven ligt. ‘Mens centraal’ vanuit een verbindende leiderschapsstijl is dan ook haar visie in al haar werkzaamheden.

Susanne heeft invulling gegeven aan een aantal nevenfuncties als voorzitter van de stichting Qeske, voorzitter van de stichting Vaals Verbind(t) en bestuurslid van de vereniging Kleine Kernen Limburg. Sinds haar aantreden als burgemeester is zij dagelijks bestuurslid en lid van het algemeen bestuur van een aantal verbonden partijen zoals bijvoorbeeld de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Verder is zij onlangs benoemd als voorzitter van het EURIEC, een organisatie die zich euregionaal inzet tegen ondermijning en criminaliteit.

“Ik vind het een hele eer dat ik genomineerd ben voor de Verkiezing Topvrouw van het jaar 2024. Waarom ik meedoe aan deze verkiezing? In verbinding staan en de samenwerking opzoeken met anderen is voor mij een grote drijfveer. Omdat ik mezelf als een verbinder zie, grijp ik deze kans dan ook met beide handen aan. In mijn werk als burgemeester zoek ik intern de verbinding met de inwoners van Simpelveld, met de raad, met het college en met de ambtelijke organisatie. Maar ook extern, met de maatschappelijke partners en andere organisaties, met de omliggende gemeenten en de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en België. Met deze nominatie vraag ik aandacht voor gelijkwaardigheid voor iedereen. 


Ik zoek altijd de samenwerking op en heb behoefte aan werken in een team. Daarom kijk ik er dan ook ontzettend naar uit om op 7 november samen met mijn mede-finalisten Emine Dalyan en Marjon Epema als team op het podium te staan, zodat we samen een inspirerend en motiverend voorbeeld kunnen zijn voor andere vrouwen!”

Stichting Topvrouwen Limburg heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap, vrouwelijk management, vrouwelijke energie en vrouwelijke zakenemotie te stimuleren en te ontwikkelen. Met de verkiezing van de Topvrouw Limburg wil de stichting elk jaar inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers zetten. Het doel daarvan is drieledig:

  • Passend eerbetoon geven aan de genomineerde topvrouwen; 
  • Juiste aandacht voor de waardevolle toevoegingen door topvrouwen;
  • Inspirerend voorbeeld zijn voor andere topvrouwen en hen stimuleren.
    Meer informatie: www.topvrouwenlimburg.nl.