Simpelveld wil aaneengesloten wandel- en fietsroutes creëren, met als doel een aantrekkelijk toeristisch product in de markt te zetten. Er zijn drie startlocaties (toegangspoorten) voorzien met een mogelijke combinatie van goede parkeervoorzieningen, een natuurtransferium (uitgifte wandelkaarten en fietsverhuur) eventueel kleinschalige horeca.

Startlocatie de Huls met uniek uitzicht

Een van de startlocaties is de Huls. De top van de heuvel biedt een uniek uitzicht over de hele regio. Bij helder weer zie je de uitlopers van de Eifel en de Ardennen. Het is een van de mooiste panorama’s van heel Limburg. Toeristisch gezien is dit een markant punt dat verder ontwikkeld kan worden tot een uitkijkpunt, dat past in de landelijke omgeving. Een plek waar jong en oud, bewoners en bezoekers kunnen  genieten van het uitzicht. Kinderen kunnen spelen en spelenderwijs leren van natuur en cultuurhistorie. Het voornemen is om deze plek met van oudsher in deze streek voorkomende bouwmaterialen, zoals o.a. mergel, opnieuw in te richten, met ruime aandacht voor de lokale natuur (flora en fauna) en de plaatselijke cultuurhistorie (Prehistorie en Gallo-Romeins verleden).

Startlocatie station Simpelveld

Een tweede startpunt ligt naast station Simpelveld bij vakantiepark Simpelveld en het Natuurtransferium Poort Mergelland(externe link). In dit gebied is de ontwikkeling van een vakantieresort gericht op hoogwaardige verblijfsrecreatie.

Startlocatie kern Bocholtz

De derde startlocatie is voorzien in het centrum van Bocholtz.

Overige projecten

Meer