Coronavirus

Adres
Markt 1
6369 AH Simpelveld

•  Openingstijden
•  Over Simpelveld
 

Contactinformatie

Doe een klacht
Terug naar home

Coronavirus

 • Bekendmaking aangepaste noodverordening per 1 mei 2020

  Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg vastgesteld op 1 mei.

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld naar aanleiding van de aanwijzing van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mede namens de minister van Justitie en Veiligheid van 24 april jongstleden.

  Zie Veiligheidsregio Zuid Limburg

  Ten opzichte van de vorige verordening zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  Lees meer
 • Noodopvang in de meivakantie

  De afgelopen weken hebben de basisscholen in Simpelveld en Bocholtz, wanneer dat nodig was, gezorgd voor noodopvang. Tijdens de meivakantie (25 april t/m 3 mei 2020) zijn de scholen gesloten en wordt deze noodopvang verzorgd door Humankind en MIK.

  Lees meer
 • Bekendmaking aangepaste noodverordening

  Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg vastgesteld op 1 april.

  Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze nieuwe noodverordening is de verlenging van de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus verwerkt die het kabinet op dinsdag 31 maart heeft vastgesteld. De nieuwe noodverordening geldt per direct voor de 16 gemeenten in de regio Zuid-Limburg.

  Zie Veiligheidsregio Zuid Limburg

  Lees meer
 • Nieuwe noodverordening

  Vanaf vrijdag 27 maart geldt de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Dat betekent dat gemeenten, toezichthouders en politie, kunnen optreden als mensen de richtlijn van ‘houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen’ niet naleven.

  Zie Veiligheidsregio Zuid Limburg

 • Noodverordening van kracht in verband coronavirus

  Op dinsdag 17 maart heeft de voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg Annemarie Penn-Te Strake een noodverordening getekend. De maatregelen van het kabinet van zondag 15 maart zijn hierin vertaald naar regels. Op basis van die regels kunnen gemeenten optreden als iemand er zich niet aanhoudt. In dit artikel vatten we kort samen wat kan en wat niet. Met deze regels wil de Veiligheidsregio zorgen voor een gecontroleerde verspreiding van COVID-19.

  Lees meer