Wonen

Wonen

 • Woning huren of kopen?

  Afhankelijk van uw situatie kunt u ervoor kiezen een woning te kopen of te huren. Wanneer u een woning wilt huren binnen de gemeente Simpelveld kunt u zich inschrijven bij twee woningcorporaties. Zij zullen vervolgens met u kijken naar geschikte huurwoningen binnen de gemeente Simpelveld. Wilt u een woning kopen? Neem dan contact op met uw makelaar en informeer bij de gemeente voor eventuele vergunningen die u nodig heeft bij koop (bouwvergunningen etc.)

  Kan ik huurtoeslag ( vroeger huursubsidie) krijgen?

  Als u een voor u te dure woning huurt, is het mogelijk dat u daarvoor een huurtoeslag  krijgt.

  De voorwaarden om in aanmerking te komen voor huurtoeslag en de manier waarop u het kunt aanvragen staan vermeld op de website van de “belastingdienst Toeslagen”, U kunt hier ook een proefberekening maken voor de hoogte van uw eventuele huurtoeslag. Telefonisch is de belastingdienst Toeslagen bereikbaar op 0800-0543. 

  Waar kan ik een woning huren?

  In de gemeente Simpelveld zijn twee woningcorporaties die diverse huurwoningen verhuren. Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning, dan dient u zich bij deze corporaties in te schrijven. 

  Woningstichting Simpelveld
  Pleistraat 13
  6369 AJ SIMPELVELD
  T: 045-5441727
  F: 045-5440861
  E: info@wssimpelveld.nl
  i : www.wssimpelveld.nl

  Mooiland
  Burg. Cortenstraat 100A
  6226 GZ Maastricht
  3816 VV Amersfoort
  T: 043-3637100
  E: maastricht@mooiland.nl
  i : www.mooiland.nl

 • Starterslening

  Bent u starter op de woningmarkt en wilt u een woning kopen in de gemeente Simpelveld? Soms is dat financieel moeilijk haalbaar. De starterslening kan dan uitkomst bieden. De starterslening is een aanvullende lening bovenop een gewone hypotheek om de aankoop van uw eerste huis of appartement mogelijk te maken.

  Wat is een starterslening?

  De starterslening is een aanvulling op uw eerste hypotheek en bestaat uit twee delen:

  1. een deel dat annuïtair wordt afgelost, de starterslening;
  2. een deel dat qua bedrag oploopt, de combinatielening.

  De starterslening is gedurende de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar dus geen maandlasten; de aflossing van de starterslening wordt de eerste 3 jaar “betaald” met de combinatielening. Na deze periode van 3 jaar gaat u rente en aflossing betalen en wordt de lening binnen 30 jaar afgelost. Tussentijdse aflossingen zijn boetevrij mogelijk. Mocht uw inkomen na de eerste 3 jaar onvoldoende zijn om de toekomstige maandlasten te dragen, dan kunt u een hertoets aanvragen en kan de renteloze en aflossingsvrije periode worden verlengd. Aan deze toets zijn wel kosten verbonden. De starterslening kan verkregen worden voor een nieuwbouwwoning of een bestaande woning.

  Lees meer
 • Vragen?

  Wenst u meer informatie? Bel 045 544 8383 of stuur een email naar info@simpelveld.nl . Tijdens openingstijden kunt u vrij binnenlopen.