Verkiezingen

Verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

Woensdag 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle informatie over de verkiezingen.

De gemeenteraad

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. De raad is volksvertegenwoordiger, stelt de kaders vast en controleert het college van burgemeester en wethouders.

Gemeenteraadsleden vertegenwoordigen u als inwoner van gemeente Simpelveld. Met uw stem kunt u invloed uitoefenen op wat er in onze gemeente gebeurt. De gemeenteraad maakt uiteindelijk de keuze. Of het nu gaat om huisvesting, onderwijs, veiligheid of de hoogte van de belastingen, het zijn allemaal onderwerpen waar de gemeenteraad mee te maken heeft. Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022.
De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 21 maart 2018.

Informatie voor inwoners

Uiteraard staan wij u voor eventuele vragen graag te woord. U kunt uw vraag sturen naar het Team Verkiezingen via verkiezingen@simpelveld.nl, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Eerdere uitslagen: