Twee jeugdconsulenten

Twee jeugdconsulenten

Dit item is verlopen op 12-02-2021.

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”
 
Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven. 
 
Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou: 

Twee jeugdconsulenten (M/V)

schaal 9 (max. salaris bruto €4.048,- per maand bij een fulltime dienstverband)
Het betreft twee structurele functies voor respectievelijk 32 en 20 uur per week. In overleg met beide eindkandidaten kan de urenverdeling worden gewijzigd.

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

Wij zoeken een ervaren jeugdconsulent die gepokt en gemazeld is en zich naast zijn of haar reguliere werkzaamheden als jeugdconsulent, ook inzet als sparringpartner voor het team. Doordat je stevig in je schoenen staat, de Jeugdwet kent en SKJ-geregistreerd bent (must), leid jij samen met je collega’s diverse hulpvragers toe naar de juiste zorg volgens de visie 1-gezin-1-plan. Je adviseert jeugdigen en hun ouders op het gebied van oplossingen en mogelijkheden binnen het brede sociale domein.
 
Na een analyse van de hulpvraag en ga je samen met het gezin en eventueel anderen die bij het gezin betrokken zijn aan de slag om een gezinsplan op te stellen. Hierbij vormt de eigen kracht en de zelfredzaamheid van het gezin het uitgangspunt. Gezamenlijk bepalen jullie of geïndiceerde hulp nodig is en in welke omvang. Dit leg je vast in het zorgsysteem en hiervoor stel je een beschikking op. 
 
Naast deze taken neem je deel aan verschillende overleggen zowel over casussen, processen als over beleid.

Wie ben je?

Je bent een jeugdconsulent met een afgeronde relevante HBO-opleiding en met ruime werkervaring als toegangsmedewerker/ consulent jeugd en een SKJ-registratie. In dit kader heb je ervaring met zorgmeldingen en het maken van veiligheidsinschattingen bij voorkeur bij een gemeente. Je beschikt daarom over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je snapt waar onze organisatie mee bezig is en je voelt je medeverantwoordelijk voor de resultaten die wij als gemeente boeken. 

Systematisch denken en werken is jouw tweede natuur. Je bent analytisch en accuraat en je beschikt over ruime kennis inzake de ontwikkeling van kinderen en jeugd en het bijbehorende hulpverleningsaanbod in het kader van de Jeugdwet. 

Je kunt een situatie rondom jeugdigen en gezinnen analyseren en een goede inschatting maken van de eigen kracht en mogelijkheden, urgentie van de problematiek, veiligheidsrisico's en de zorgbehoefte. Je bent hierbij in staat om integraal binnen het brede sociale domein te denken en te werken, verschillende partijen bij elkaar te brengen en te komen tot een afgewogen gezinsplan en advisering. Dit proces leg je op efficiënte wijze vast in rapportages in ZorgNed. 

Als je daarnaast ook beschikt over overtuigingskracht, stressbestendig bent en daarbij snapt dat jeugdhulp vaak ook buiten de reguliere kantooruren noodzakelijk is, dan zal je je bij ons thuis voelen. 

En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 9 van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto €4.048,- per maand bij een fulltime dienstverband. Je start met een jaarcontract en bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met onze Manager Dienstverlening Paul Engelen, via telefoonnummer 045-5448386. Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met onze coördinator HRM Ad Fischer, via telefoonnummer 045-5448304. 

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 11 februari 2021 te uploaden via igom.nl. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op woensdag 17 februari (eerste gespreksronde) en vrijdag 19 februari (tweede gespreksronde).