Medewerkers Handhaving – Boa (m/v)

Medewerkers Handhaving – Boa (m/v)

Dit item is verlopen op 13-10-2018.

De gemeente Simpelveld wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid.
De gemeentelijke organisatie telt 3 afdelingen: Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De afdeling Dienstverlening bestaat uit de taakgroepen frontoffice en backoffice.

De gemeenten Simpelveld en Voerendaal gaan functioneel integreren, zo ook op het gebied van dienstverlening. Als organisaties zijn de gemeenten Simpelveld en Voerendaal toegankelijk, kleinschalig, professioneel en attent. Wij dragen daarmee bij aan het gevoel van betrokkenheid, aan het samen bouwen aan de toekomst, aan de leefbaarheid en duurzaamheid van kernen en omgeving. We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en we zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Binnen de afdeling Dienstverlening zijn wij voor het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving op zoek naar een tweetal

Medewerkers Handhaving – Boa (m/v)

Het betreft 2 structurele functies voor elk 36 uur per week.

Je werkzaamheden

 • Je voert preventieve surveillance uit ter bevordering van veiligheidsgevoelens, voorkoming van overtredingen en criminaliteit, en intervenieert op ongewenst gedrag van burgers.
 • Je voert repressieve surveillance uit in het kader van de handhaving van de leefbaarheid en de aanpak van veelvoorkomende overlast.
 • Je voert eenvoudige opsporingsonderzoeken uit binnen de bevoegdheden uit domein 1 Openbare Ruimte en lokale verordeningen.
 • Je voert gemeentelijke controle en toezichttaken uit, zoals –niet uitputtend- de handhaving van het parkeerbeleid, controle op gemeentelijke vergunningen en ontheffingen, controle van de Drank & Horecawet etc.
 • Je treedt op bij incidenten en verleent hulp.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt MBO-3 werk- en denkniveau; diploma Handhaver Toezicht en Veiligheid of vergelijkbaar, zoals een diploma van bijvoorbeeld Politie of de koninklijke Marechaussee, Je bent in het bezit van een geldig certificaat BOA-Domein 1, het rijbewijs B en EHBO-diploma.
 • Je bent in het bezit is van een geldig DHW certificaat alsmede het certificaat RTGB-3 geweldsbeheersing en de-escalatie (dan wel de bereidheid deze te behalen).
 • Je hebt een goede mentale en fysieke conditie, gelet op het bijzondere karakter van de functie.
 • Je bent van onbesproken gedrag, niet in aanraking geweest met politie en justitie.
 • Je beschikt over een representatieve uitstraling, een accurate werkhouding en bent stressbestendig.
 • Je bent flexibel inzetbaar; ook buiten reguliere werktijden.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, je kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren.
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en accuraat.
 • Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en je kunt je aanpassen aan de situatie en context.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het vastleggen van gegevens in Citycontrol.

Wij bieden

Een dynamische structurele functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten.  De functie is voorlopig gewaardeerd op schaal 7 (max. € 2.986 bruto per maand) bij een fulltime baan van 36 uur/week. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de vacante functie kun je contact opnemen met de coördinator VTH, mevrouw Marjolein Crins. Heb je vragen over de selectieprocedure dan kun je daarmee terecht bij  Roy Boermeester. Allen zijn bereikbaar via telefoonnummer 045-5448383.

Gemotiveerde sollicitaties met CV kun je tot en met 12 oktober 2018 mailen aan: hrm@simpelveld.nl
De eerste gesprekken vinden plaats op 25 oktober 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.