Medewerker Sociaal Domein - Jeugd (m/v)

Medewerker Sociaal Domein - Jeugd (m/v)

Dit item is verlopen op 11-05-2021.

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”
 
Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven. 
 
Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou: 

Medewerker Sociaal Domein - Jeugd (m/v)

schaal 7 (max. salaris bruto € 3.176,- per maand bij een fulltime dienstverband)
Het betreft een structurele functie voor 22 uur per week

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

Als administratief medewerker binnen het team Jeugd ben je samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners die gebruik (willen) maken van deze voorzieningen binnen het sociaal domein.

Je verzorgt zelfstandig de administratieve afhandeling van de hulpvragen en staat garant voor de kwaliteit en compleetheid van de geregistreerde gegevens. Voor externe partners op het gebied van de Jeugdwet, draag je als contactpersoon zorg voor een correcte en tijdige aanlevering van de benodigde gegevens naar alle partijen.

In de door jou te voeren administratie speelt de applicatie ZorgNed een belangrijke rol. Niet alleen als gebruiker weet jij je weg te vinden in dit systeem maar als applicatiebeheerder ben je ook verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud hiervan. Je bent bekend met de mogelijkheden die ZorgNed kan bieden in de ondersteuning en efficiency van onze administratie. En je initieert en implementeert verdere verbeteringen. Voor collega’s ben jij het aanspreekpunt voor ZorgNed en ondersteun je hun bij het gebruik hiervan.  

Wie ben je ?

Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding (niveau 4). Kennis van de Jeugdwet en van ZorgNed is een pré.

In je werk ga je systematisch en accuraat te werk. Daarbij ben je in staat om een zaak goed te analyseren en neem je het initiatief de benodigde acties uit te zetten en op te volgen. Digitaal werken zie jij als een belangrijk hulpmiddel om zo efficiënt mogelijk te werken. Je heb affiniteit in het werken met systemen en weet je snel het gebruik van programma’s eigen te maken.

Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren zowel mondeling als schriftelijk.  Helderheid en duidelijkheid zijn voor jou belangrijk in je communicatie en in je relatie met anderen, waarbij je ten allen tijde service- en klantgericht blijft.

Als collega hecht je waarde aan een goede samenwerking en draag je bij aan de realisatie van de ambities en doelstellingen van de afdeling Diestverlening en het Team Jeugd.

En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto € 3.176,- per maand bij een fulltime dienstverband.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met onze Manager Dienstverlening Paul Engelen, via telefoonnummer 045-5448386. Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met onze Beleidsadviseur P&O, Tineke Mommertz, via 06-15057583.

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 10 mei 2021 te uploaden via igom.nl. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 20 mei 2021 (eerste gespreksronde) en 25 mei 2021  (tweede gespreksronde).