Medewerker handhaving A (m/v)

Medewerker handhaving A (m/v)

Dit item is verlopen op 09-12-2019.

Gemeente Voerendaal en gemeente Simpelveld gaan functioneel integreren. De afdelingen Bedrijfsvoering en Openbare Ruimte van beide gemeenten zijn inmiddels al één afdeling.
Als organisaties zijn wij beiden toegankelijk, kleinschalig, professioneel en attent. We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Gemeente Simpelveld is op zoek naar een

Medewerker handhaving A (m/v)

Een klantgerichte medewerker die DIENSTVERLENING met hoofdletters schrijft.
Wij bieden een structurele baan voor 36 uur per week.

De functie is onderdeel van de afdeling Dienstverlening/team Vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Je werkzaamheden

 • Je zorgt voor de volledige behandeling en juridisch toetsen van handhavingszaken en handhavingsverzoeken op basis van het omgevingsrecht (Wabo, Wet milieubeheer, Woningwet, bouwbesluit, alsook in voorkomende gevallen de Algemene plaatselijke verordening of andere bijzondere wetgeving);
 • Je coördineert integrale handhavingsactiviteiten en projecten;
 • Je bent eerste aanspreekpunt van de gemeente voor burgers en bedrijven op de genoemde werkgebieden en voor lopende handhavingsdossiers;
 • ook adviseer en informeer je burgers en bedrijven inzake toezicht en handhaving;
 • In het kader van bezwaar en beroep draag je zorg voor opstellen van verweerschriften. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de behandeling van deze zaken in de commissie voor bezwaarschriften of de rechtbank.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een afgeronde opleiding Nederlands recht of tenminste een afgeronde HBO opleiding op juridisch gebied;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als handhavingsmedewerker bij de overheid en je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en bent accuraat;
 • Je kunt goed samenwerken en bent resultaat- en klantgericht;
 • Je beschikt over overtuigingskracht, je kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren. Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en pas je je aan de situatie en context aan.
 • Je verwoordt de juridische context naar burgers en bedrijven in heldere taal en geeft een realistisch beeld van de (on)mogelijkheden;
 • Tot slot ben je omgevingsgericht oftewel heb je oog voor maatschappelijke trends en ontwikkelingen.

Wij bieden

Een dynamische structurele functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten. De functie is gewaardeerd op schaal 9 (max. € 3.929 bruto per maand bij een fulltime baan van 36 uur/week). Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de afdelingsmanager Dienstverlening, de heer Wim Coumans of de coördinator Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, mevrouw Marjolein Crins. Heb je  vragen over de selectieprocedure dan kun je  daarmee terecht bij  de heer Roy Boermeester. Alle genoemde personen zijn bereikbaar via telefoonnummer 045-5448383. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Gemotiveerde sollicitaties met CV kun je tot en met 8 december 2019 via Igom indienen of mailen naar: hrm@simpelveld.nl.

De vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, geniet de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.