Medewerker griffie (m/v)

Medewerker griffie (m/v)

Dit item is verlopen op 17-02-2017.

De gemeente Simpelveld met de twee hoofdkernen Simpelveld en Bocholtz ligt op de grens van het verstedelijkte gebied van Parkstad Limburg en het Heuvelland en telt circa 11.000 inwoners. Simpelveld kan worden getypeerd als een forensengemeente met een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente biedt een aantrekkelijke woonomgeving met een gunstige ligging ten opzichte van de steden Maastricht, Heerlen en Aken. Op velerlei terrein is het kleinschalig karakter behouden.

Binnen de organisatie werken 75 medewerkers verdeeld over de afdelingen Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De gemeente wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid.

In verband met uitbreiding van de formatie zijn wij op zoek naar een:
 

Medewerker griffie (m/v)

Het betreft een structurele aanstelling voor 16 uur per  week.

De gemeenteraad bestaat uit 15 raadsleden namens 6 partijen. Onder voorzitterschap van de burgemeester bestaat het college uit drie wethouders. In de strategische visie zijn de speerpunten benoemd voor de komende 10 jaren: toerisme en recreatie, blijven wonen, participatie en kleinschalig en startend ondernemerschap.

De medewerker griffie wordt benoemd en aangestuurd door de griffier.

Uw werkzaamheden

 • het verzorgen van de voorbereiding, ondersteuning en afhandeling van raads- en commissievergaderingen;
 • het verzorgen van publicaties op de website van de gemeente;
 • het verzorgen van secretarieel-administratieve en logistieke ondersteuning van de raad;
 • het voeren van correspondentie van en door de raad;
 • het bewaken en faciliteren van de documentaire informatievoorziening aan de raad en de commissies;
 • het bewaken van de nakoming van toezeggingen aan, beantwoording van vragen en uitvoering van moties, amendementen, voorstellen etc. van de raad en de commissies;
 • het vervangen van de griffier bij diens afwezigheid;
 • het ondersteunen van de professionalisering van de raad en raadsfracties ter versterking van een effectief besluitvormingsproces;
 • het adviseren van de raad en de commissies over de procedures rond de politiek-bestuurlijke besluitvorming;
 • het (ondersteunen bij het) opstellen van amendementen en moties;
 • het zorgdragen en organiseren van activiteiten die door de gemeenteraad worden geïnitieerd.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met een HBO werk- en denkniveau. U bent flexibel in de inzet van de uren en bereid om in de avonduren te werken. U bent tevens flexibel in opname verlof en neemt met name verlof op in schoolvakanties. U heeft een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent integer, de omgeving waarin u werkt vergt een vertrouwelijke en zorgvuldige werkhouding. U bent enthousiast, accuraat, klantgericht, stressbestendig en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.

Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal € 3712,- bruto per maand (indicatieve salarisschaal 9) gebaseerd op een 36-urige werkweek. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 
Belangstelling
Beantwoordt u aan het voorgaande profiel en wilt u ons team komen versterken, stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 18 februari 2017 naar hrm@simpelveld.nl.

Inlichtingen
Nog vragen? Neem dan contact op met  onze griffier, mevrouw Maud Bastiaans-Dupont,  tel: 045-5448348 of mevrouw Cécile Vluggen, coördinator concernstaf, tel: 045-5448332.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.