Medewerker burgerzaken/Klantadviseur B (m/v)

Medewerker burgerzaken/Klantadviseur B (m/v)

Dit item is verlopen op 19-05-2022.

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”

Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven.

Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou:


Medewerker burgerzaken/Klantadviseur B (m/v)
Maximaal salaris bruto € 3.732,00 per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur)
Het betreft een structurele functie voor 32-36 uur per week.

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

Wij zoeken een ervaren medewerker burgerzaken die met name de meer specialistische mutaties in de BRP verzorgt. Tevens behandel je naturalisatieverzoeken en opties. Daarnaast zet je je naast je reguliere werkzaamheden ook in als sparringpartner voor het team. Indien nodig verricht je baliewerkzaamheden.

Bij jaarlijkse of incidentele projecten (bijvoorbeeld verkiezingen) ondersteun je de senior medewerkster burgerzaken bij de aanpak, voortgang en uitvoering. Samen evalueer je aanpak en werkwijze en implementeert daaruit voortkomende verbeteringen.   

Je kent je weg binnen een burgerzakensysteem (kennis van Key2Burgerzaken is een pré) en bent in staat om ook daar waar nodig deze applicatie mede te beheren.

Wie ben je?

Je hebt ervaring met de werkzaamheden binnen de afdeling burgerzaken en beschikt over een afgeronde HBO-opleiding.

Systematisch denken en werken is jouw tweede natuur. Je bent analytisch en accuraat en je beschikt over ruime actuele kennis inzake wet- en regelgeving zoals de Wet Basisregistratie personen, Boek 1 BW, Besluit Burgerlijke Stand, het internationaal Privaatrecht en de Rijkswet op het Nederlanderschap.

Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren zowel mondeling als schriftelijk.  Helderheid en duidelijkheid zijn voor jou belangrijk in je communicatie en in je relatie met anderen, waarbij je te allen tijde service- en klantgericht blijft. Als medewerker in deze functie ben je flexibel in je taken en werkuren.

Als je daarnaast ook beschikt over overtuigingskracht, en stressbestendig bent, dan zal je je bij ons thuis voelen. En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 8 van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto € 3.732,- per maand bij een fulltime dienstverband.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Paul Engelen, Manager Dienstverlening, via telefoonnummer 0634176282.

Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met Tineke Mommertz, Adviseur P&O, via telefoonnummer 0615057583.

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 18 mei 2022 te uploaden via igom.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.