Medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (m/v)

Medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (m/v)

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”

Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven.

Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou:


Medewerker Bestuursondersteuning en Kabinet (m/v)
Schaal 7 (max. salaris bruto € 3.301,00 per maand o.b.v. 36 uur)
Het betreft een structurele functie voor 24 uur per week.

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

  • Je bent het eerste aanspreek- en informatiepunt voor burgemeester en wethouders ten aanzien van burgers, bedrijven en instellingen.
  • Je voert de correspondentie voor de burgemeester en de daaruit voortvloeiende registratie, verwerking en voortgangsbewaking. Je beheert het bestuursarchief, je bepaalt de administratieve procedures binnen het bestuurssecretariaat en verzekert de voortgang van post-, college-, commissie- en raadstukken
  • Je beheert de agenda’s van de burgemeester, de gemeentesecretaris en de wethouders en bereidt de procesgang van vergaderingen, spreekuren en afspraken voor.
  • Je organiseert, coördineert en ondersteunt bij evenementen, zoals ontvangsten, recepties, herdenkingen en presentaties. Je stelt hiertoe draaiboeken op.
  • Je adviseert en ondersteunt de burgemeester inzake kabinetsaangelegenheden en je begeleidt aanvragen Koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen, stelt daartoe de voordrachten op en beheert de onderscheidingen.

Wat verwachten we van je?

Je bent een professionele bestuurssecretaresse die de bestuurders en de directie graag ontzorgt. Dit betekent dat je proactief bent. Je beschikt over een secretariële opleiding op minimaal MBO-niveau en je hebt een aantal jaren relevante werkervaring. Je bent representatief, stressbestendig en accuraat en je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Omdat je in een politieke omgeving werkt, beschik je over politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Vertrouwelijk informatie is veilig bij jou.

En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 7 van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto € 3.301,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je start met een jaarcontract.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen.

Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

En zeker niet in de laatste plaats onze informele cultuur, waarin onze medewerkers en bestuurders op een resultaatgerichte èn prettige wijze met elkaar samenwerken.

Interesse?

Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met de heer Ad Fischer, Coördinator Bestuursondersteuning, via 0624860003.

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 23 mei 2022 te uploaden via Igom.nl.