Klantadviseur B – Vergunningverlener (m/v)

Klantadviseur B – Vergunningverlener (m/v)

Dit item is verlopen op 20-08-2018.

De gemeente Simpelveld wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid. De gemeentelijke organisatie telt 3 afdelingen: Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De afdeling Dienstverlening bestaat uit de taakgroepen frontoffice en backoffice.

De gemeenten Simpelveld en Voerendaal gaan functioneel integreren, zo ook op het gebied van dienstverlening. Als organisaties zijn de gemeenten Simpelveld en Voerendaal toegankelijk, kleinschalig, professioneel en attent. Wij dragen daarmee bij aan het gevoel van betrokkenheid, aan het samen bouwen aan de toekomst, aan de leefbaarheid en duurzaamheid van kernen en omgeving. We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en we zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Binnen de afdeling Dienstverlening zijn wij voor het team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) op zoek naar een
 

Klantadviseur B – Vergunningverlener (m/v)

Voor de afhandeling van vergunningsaanvragen op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Omgevingswet. Het betreft een structurele functie voor 36 per week.

Je werkzaamheden

 • Je adviseert en informeert klanten en zorgt voor de afhandeling van aanvragen en verzoeken voor vergunningen op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (bv. evenementen- en collectevergunningen) en minder complexe aanvragen voor vergunningen op basis van de Omgevingswet.
 • Je bent eerste aanspreekpunt van de gemeente voor klanten op het gebied van onder meer evenementen(-vergunningen).
 • In het kader van bezwaar en beroep draag je, met ondersteuning van een juridisch medewerker, zorg voor opstellen van verweerschriften. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de behandeling van deze zaken in de commissie voor bezwaarschriften of de rechtbank.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding en/of je hebt ruime ervaring als vergunningverlener op tenminste een van de genoemde werkgebieden.
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en accuraat.
 • Je hebt ervaring met het werken in een klantgerichte functie, bij voorkeur bij de overheid.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, je kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren.
 • Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en je kunt je aanpassen aan de situatie en context.
 • Je beschikt in ruime mate over bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je kunt goed samenwerken en bent resultaat- en klantgericht.
 • Tot slot ben je omgevingsgericht oftewel heb je oog voor maatschappelijke ontwikkelingen.

Wij bieden

Een dynamische structurele functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten.  De functie is gewaardeerd op schaal 8 (max. € 3.376 bruto per maand) bij een fulltime baan van 36 uur/week. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de vacante functie kun je contact opnemen met de afdelingsmanager Dienstverlening, de heer Wim Coumans of mevrouw  Marjolein Crins, coördinator VTH. Heb je  vragen over de selectieprocedure dan kun je  daarmee terecht bij mevrouw Cécile Vluggen.. Allen zijn bereikbaar via telefoonnummer 045-5448383. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Gemotiveerde sollicitaties met CV, kun je  tot en met 19 augustus 2018 mailen aan: hrm@simpelveld.nl.  

De vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, geniet de interne kandidaat voorrang.

De gesprekken zijn gepland op donderdag 30 augustus 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.