Klantadviseur A – Consulent Wmo (m/v)

Klantadviseur A – Consulent Wmo (m/v)

Dit item is verlopen op 20-08-2018.

De gemeente Simpelveld wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid.
De gemeentelijke organisatie telt 3 afdelingen: Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De afdeling Dienstverlening bestaat uit de taakgroepen frontoffice en backoffice.

De gemeenten Simpelveld en Voerendaal gaan functioneel integreren, zo ook op het gebied van dienstverlening. Als organisaties zijn de gemeenten Simpelveld en Voerendaal toegankelijk, kleinschalig, professioneel en attent. Wij dragen daarmee bij aan het gevoel van betrokkenheid, aan het samen bouwen aan de toekomst, aan de leefbaarheid en duurzaamheid van kernen en omgeving. We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en we zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Binnen de afdeling Dienstverlening zijn wij voor het team Wmo/jeugd op zoek naar een

Klantadviseur A – Consulent Wmo (m/v)

Voor de uitvoering van het brede gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het betreft een structurele functie voor 24-36 per week.

Je werkzaamheden

 • Je voert zgn. keukentafelgesprekken met cliënten en zorgt samen met hen voor de opstelling van gespreksverslagen hiervan. Tevens ondersteun je waar nodig de cliënt bij het organiseren van zijn eigen (sociaal) netwerk. Waar aanvullend nodig, indiceer je op basis hiervan de benodigde zorg in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning breed.
 • Je draagt zorg voor het accuraat en duidelijk vastleggen van alle acties en overwegingen in de applicatie ZorgNed.
 • In het kader van bezwaar en beroep draag je, met ondersteuning van een juridisch medewerker, zorg voor opstellen van verweerschriften. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de behandeling van deze zaken in de commissie voor bezwaarschriften of de rechtbank.

Wat verwachten we van je?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring als Wmo-consulent op het brede terrein van de Wmo, ervaring op het gebied van begeleiding is een pré.
 • Je hebt ervaring met het vastleggen van gegevens in ZorgNed of een soortgelijke applicatie.
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en accuraat.
 • Je hebt ervaring met het werken in een ondersteunende en klantgerichte functie.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, je kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren.
 • Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en je kunt je aanpassen aan de situatie en context.
 • Je kunt goed samenwerken en bent resultaat- en klantgericht.
 • Tot slot ben je omgevingsgericht oftewel heb je oog voor maatschappelijke ontwikkelingen.

Wij bieden

Een dynamische structurele functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten.  De functie is gewaardeerd op schaal 9 (max. € 3.805 bruto per maand) bij een fulltime baan van 36 uur/week. Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de vacante functie kun je contact opnemen met de afdelingsmanager Dienstverlening, de heer Wim Coumans of de heer Paul Renders, procescoördinator sociaal domein. Heb je vragen over de selectieprocedure dan kun je daarmee terecht bij mevrouw Cécile Vluggen. Allen zijn bereikbaar via telefoonnummer 045-5448383.

Gemotiveerde sollicitaties met CV kun je tot en met 19 augustus 2018 mailen aan  hrm@simpelveld.nl.

De vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, geniet de interne kandidaat voorrang.

De gesprekken zijn gepland op donderdag 6 september 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.