Jeugdconsulent (m/v)

Jeugdconsulent (m/v)

Dit item is verlopen op 26-11-2019.

Gemeente Simpelveld is op zoek naar een

Jeugdconsulent (m/v)

Een klantgerichte medewerker die DIENSTVERLENING met hoofdletters schrijft.
Wij bieden een structurele baan voor 36 uur per week.

De functie is onderdeel van de afdeling Dienstverlening/team Wmo en Jeugd

Je werkzaamheden

 • Je maakt onderdeel uit van het toegangsteam jeugd en informeert en adviseert jeugdigen en hun ouders op het gebied van oplossingen en mogelijkheden binnen het brede sociale domein.
 • Je analyseert de hulpvraag en gaat samen met het gezin en eventueel anderen die bij het gezin betrokken zijn aan de slag om een gezinsplan op te stellen. Hierbij vormt de eigen kracht en de zelfredzaamheid van het gezin het uitgangspunt.
 • Op basis van de analyse en de afspraken in dit gezinsplan wordt gezamenlijk bepaald of individuele hulp nodig is en in welke omvang. Dit leg je vast in het zorgsysteem en hiervoor stel je een beschikking op.
 • Je voert regelmatig regie in  complexe casuïstiek.
 • Naast deze taken neem je deel aan verschillende overleggen zowel over casussen, processen als over beleid.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO-opleiding en ruime werkervaring als toegangsmedewerker/ consulent jeugd. In dit kader heb je ervaring met zorgmeldingen en het maken van veiligheidsinschattingen bij voorkeur bij een gemeente.
 • Je denkt en werkt systematisch, analytisch en accuraat en beschikt over ruime kennis inzake de ontwikkeling van kinderen en jeugd en het bijbehorende hulpverleningsaanbod in het kader van de Jeugdwet.
 • Je hebt ervaring met het werken in een politiek-gevoelige omgeving.
 • Je kunt een situatie rondom jeugdigen en gezinnen analyseren en een goede inschatting maken van de eigen kracht en mogelijkheden, urgentie van de problematiek, veiligheidsrisico's en de zorgbehoefte. Je bent hierbij in staat om integraal binnen het brede sociale domein te denken en te werken, verschillende partijen bij elkaar te brengen en te komen tot een afgewogen gezinsplan en advisering. Dit proces leg je op efficiënte wijze vast in rapportages in ZorgNed.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, bent stressbestendig en kunt zaken goed coördineren, initiëren en organiseren. Je kunt goed in teamverband samenwerken en bent resultaat- en klantgericht en spreekt zonodig partners op een positieve manier aan op hun verantwoordelijkheid.
 • Vanzelfsprekend communiceer je zowel schriftelijk als mondeling goed en je kunt je aanpassen aan de situatie en context.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je staat geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ);
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto.

Wij bieden

Een dynamische structurele functie in een plezierige werkomgeving met veel contacten. De functie is gewaardeerd op schaal 9 (max. € 3.925 bruto per maand bij een fulltime baan van 36 uur/week). Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Gemeente Simpelveld is een kleine gemeente die dienstverlening hoog in het vaandel heeft. We zijn laagdrempelig, toegankelijk, professioneel en attent. In de gemeente Voerendaal hebben we een samenwerkingspartner gevonden met diezelfde uitgangspunten. Samen staan we voor een hoogwaardige dienstverlening en bouwen we aan de toekomst, leefbaarheid en duurzaamheid van onze kernen en omgeving.  We kiezen ervoor inwoners te betrekken bij de beleidsvorming en we zijn daarbij voortdurend op zoek naar verbeteringen om bestuur en burgers nog beter van dienst te zijn.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de afdelingsmanager Dienstverlening, de heer Wim Coumans. Heb je  vragen over de selectieprocedure dan kun je  daarmee terecht bij  de heer Roy Boermeester. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 045-5448383. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Gemotiveerde sollicitaties met CV kun je  tot en met 25 november 2019 mailen naar: hrm@simpelveld.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.