Coördinator VTH (m/v)

Coördinator VTH (m/v)

Dit item is verlopen op 05-09-2016.

De gemeente Simpelveld met de twee hoofdkernen Simpelveld en Bocholtz ligt op de grens van het verstedelijkte gebied van Parkstad Limburg en het Heuvelland en telt circa 11.000 inwoners. Simpelveld kan worden getypeerd als een forensengemeente met een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente biedt een aantrekkelijke woonomgeving met een gunstige ligging ten opzichte van de steden Maastricht, Heerlen en Aken. Op velerlei terrein is het kleinschalig karakter behouden. 

Binnen de organisatie werken 75 medewerkers verdeeld over de afdelingen Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De gemeente wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid.

Wegens een wijziging in de afdelingsstructuur zijn wij op zoek naar een:
 
Coördinator VTH (m/v)
Het betreft een structurele aanstelling voor 36 uur per week 

De afdeling dienstverlening is primair gericht op het leveren van producten, informatie en diensten aan individuele burgers, instellingen of bedrijven. Binnen het takenpakket zijn onder meer 3 D’s, vergunningen, toezicht & handhaving, bevolking & burgerlijke stand ondergebracht. De afdeling telt 25 medewerkers en bestaat uit drie teams, te weten coördinatie & ontwikkeling dienstverlening, frontoffice en backoffice.  

De coördinator valt rechtstreeks onder de afdelingsmanager Dienstverlening. Hij/zij geeft leiding aan de medewerkers backoffice (8 personen) van het taakveld VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) en verricht (juridische) werkzaamheden op het gebied van toezicht en handhaving.

Uw werkzaamheden

  • U geeft hiërarchisch leiding aan de medewerkers backoffice van de taakgroep VTH;
  • U geeft richting aan de dagelijkse bedrijfsvoering binnen de taakgroep VTH en bewaakt de kwaliteit en kwantiteit van de dagelijkse werkzaamheden aan de hand van de opgestelde planning;
  • U bepaalt en bewaakt de werkplanning; 
  • U adviseert bij het oplossen van complexe of politiek gevoelige vraagstukken of situaties;
  • U  levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en borging van de juridische kwaliteit van de taakgroep VTH;
  • U geeft vakinhoudelijke adviezen en bestuurlijke ondersteuning aan burgemeester en wethouders;
  • U bent voor medewerkers aanspreekpunt voor juridische aangelegenheden zoals bezwaar- en beroep, kwaliteitszorg en procesvoering, met name op het gebied van toezicht en handhaving;
  • U ondersteunt de behandelend medewerkers van de taakgroep VTH bij bezwaar- en beroepsprocedures en treedt waar nodig op als vertegenwoordiger in rechtsgedingen;
  • U coördineert de handhavingsprocedures en treedt waar nodig op als vertegenwoordiger in rechtsgedingen;
  • U bent meewerkend voorman/voorvrouw, met name op het gebied van toezicht en handhaving.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met een afgeronde juridische opleiding op WO niveau. Juridische ervaring met de taakvelden van VTH is een vereiste. 
U hebt kennis en ervaring met gemeentelijke processen en leidinggeven. U bent van onbesproken gedrag (VoG) en heeft een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. 
U kunt als teamspeler enthousiasmeren en verbinden, beschikt over overtuigings- en sturingskracht, hebt een goed analytisch vermogen en kunt zaken goed initiëren, plannen en organiseren. 

Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal € 4412,- bruto per maand (indicatief schaal 10A). De functie dient nog definitief gewaardeerd te worden. Daarnaast hebben wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft een tijdelijke aanstelling bij wijze van proef voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een structurele aanstelling.

Belangstelling
Beantwoordt u aan het voorgaande profiel en wilt u ons team komen versterken, stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae vóór 5 september 2016 naar hrm@simpelveld.nl.

Inlichtingen 
Nog vragen? Neem dan contact op met  mevrouw  mr. M. Liu, algemeen directeur, 
tel: 045-5448383. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij Cécile Vluggen, hrm: tel: 06-38150266.

De oriënterende gesprekken zullen plaatsvinden op in september.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.