Consulent toegangsteam (24-28 uur)

Consulent toegangsteam (24-28 uur)

Dit item is verlopen op 10-09-2016.

De gemeente Simpelveld met de twee hoofdkernen Simpelveld en Bocholtz ligt op de grens van het verstedelijkte gebied van Oostelijk Zuid-Limburg en het Mergelland en telt circa 11.000 inwoners. Simpelveld kan worden getypeerd als een forensengemeente met een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente biedt een aantrekkelijke woonomgeving met een gunstige ligging ten opzichte van de steden Maastricht, Heerlen en Aken. Op velerlei terrein is het kleinschalig karakter behouden. 

Binnen de organisatie werken 75 medewerkers verdeeld over de afdelingen Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De gemeente wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid.

Voor de afdeling Dienstverlening zijn wij op zoek naar een:

 
Consulent toegangsteam (24-28 uur)
Expertise jeugdzorg
Het betreft een tijdelijke functie tot 1 januari 2018 

De afdeling dienstverlening is primair gericht op het leveren van producten, informatie en diensten aan individuele burgers, instellingen of bedrijven. Binnen het takenpakket zijn onder meer 3 D’s, volkshuisvesting, toezicht & handhaving, bevolking & burgerlijke stand ondergebracht. De afdeling telt 25 medewerkers en bestaat uit drie teams, te weten coördinatie & ontwikkeling dienstverlening, frontoffice en backoffice.  

Wat ga je doen
Je maakt onderdeel uit van het toegangsteam jeugd/wmo en informeert en adviseert jeugdigen en hun ouders op het gebied van oplossingen en mogelijkheden binnen het brede sociale domein. Je analyseert de hulpvraag en gaat samen met het gezin en eventueel anderen die bij het gezin betrokken zijn aan de slag om een gezinsplan op te stellen. Hierbij vormt de eigen kracht en de zelfredzaamheid van het gezin het uitgangspunt. Op basis van de analyse en de afspraken in dit gezinsplan wordt gezamenlijk bepaald of individuele hulp nodig is en in welke omvang. Dit leg je vast in het zorgsysteem en hiervoor stel je een beschikking op. Naast deze taken neem je deel aan verschillende overleggen zowel over casussen, processen als over beleid.

Wat verwachten we van je 

 • Je hebt werkervaring met het actief begeleiden van cliënten met verschillende en ingewikkelde vragen en situaties; bij voorkeur op het gebied van Jeugd.
 • Je beschikt over ruime kennis inzake de ontwikkeling van kinderen en jeugd.
 • Je kunt een situatie rondom jeugdigen en gezinnen analyseren en een goede inschatting maken van de eigen kracht, urgentie van de problematiek, veiligheidsrisico's en de zorgbehoefte. 
 • Je hebt, bij voorkeur, ervaring met zorgmeldingen en het maken van veiligheidsinschattingen.
 • Je bent in staat om integraal binnen het brede sociale domein te denken en te werken, verschillende partijen bij elkaar te brengen en te komen tot een afgewogen gezinsplan en advisering.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en spreekt samenwerkingspartners zo nodig op een positieve manier aan op hun verantwoordelijkheid.
 • Je bent flexibel en ziet het als een uitdaging dat de werkomgeving nog in ontwikkeling is en aan verandering onderhevig. Je bent flexibel inzetbaar zowel overdag als (af en toe) in de avonduren.
 • Je werkt vraaggericht en kunt nieuwe (creatieve) arrangementen opstellen waarbij je de eigen kracht en zelfregie van gezinnen activeert.
 • Je bent in staat de schriftelijke verwerking in rapportages en beschikkingen op efficiënte wijze uit te voeren.
 • Je kunt de methodieken 1gezin 1plan 1 regisseur en “eigen kracht” uitvoeren en uitdragen.
 • Je bent in staat om preventief en creatief te werken en indien nodig snel te handelen.
 • Je hebt een voltooide opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van psychiatrie en/of pedagogiek.
 • Je bent stressbestendig en kan goed onder druk presteren bij verschillende belangen; 
 • Je kan goed samenwerken in teamverband; 
 • Je voldoet aan de registratie-eisen voor inschrijving bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (o.a. een recente Verklaring Omtrent Gedrag); 
 • Je hebt kennis en inzicht in het hulpverleningsaanbod, de Jeugdwet en de sociale kaart; 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en een auto. 

Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal € 3697,- bruto per maand (schaal 9) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.  

Ben jij de consulent die we zoeken
Mail dan je motivatie en CV uiterlijk 9 september 2016 naar hrm@simpelveld.nl.
De gesprekken vinden plaats in september. 

Wil je meer weten?
Heb je vragen over deze functie dan kun je op 17 en 23 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur en vanaf 5 september terecht bij de procescoördinator Guido Smaniotto, g.smaniotto@simpelveld.nl tel: 06-51250476. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Cécile Vluggen, concernadviseur, tel: 06-38150266.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.