Clustercoördinator

Clustercoördinator

Dit item is verlopen op 10-02-2020.

De gemeenten Simpelveld en Voerendaal hebben gekozen voor een functionele integratie. Onder het motto ‘het beste van twee werelden’ werken de gemeenten intensief samen op ambtelijk niveau. Er wordt gewerkt vanuit de politieke en publieke opdracht in een gezamenlijk belang. De bestaande organisaties blijven in stand waarbij medewerkers worden samengebracht. De afdelingen Bedrijfsvoering van Simpelveld en Voerendaal vormen één geïntegreerde afdeling, met daarbinnen  de clusters Financiën, Informatiemanagement, Juridische Zaken, Communicatie en Voorlichting,  Facilitaire Zaken, Bestuursondersteuning en P&O. Om dit nieuw gevormde cluster aan te sturen is er een vacature voor

Clustercoördinator

met specialisatie P&O

Functionele Integratie

De gemeenten Voerendaal en Simpelveld zijn twee vergelijkbare landelijke gemeenten gelegen in Zuid-Limburg. Ze doen het uitstekend en hebben hun zaken goed op orde. Beide gemeenten zijn financieel gezond en hebben een kwalitatief en laagdrempelig lokaal bestuur. De recente extra gemeentelijke taken van de decentralisatie zijn met succes opgepakt. Door nu samen te werken en krachten te bundelen wordt de mogelijkheid optimaal benut om nog beter te presteren voor de samenleving en tegelijkertijd de organisaties te versterken. Voerendaal en Simpelveld zijn innovatief en maken eigentijdse keuzes. Keuzes die ook een ander inzicht en werkwijze van medewerkers verlangen. Met de functionele integratie wordt ingezet op winst, niet uitgedrukt in cijfers maar in leerkracht en veerkracht: meer collega’s om van te leren, elkaar te versterken, te helpen en om mee te sparren.

Wat ga je doen?

Als clustercoördinator geef je leiding aan een team van circa 15 professionals die werkzaam zijn op de gebieden Communicatie en Voorlichting, Facilitaire Zaken, Bestuursondersteuning en uiteraard P&O. Naast je coördinerende en leidinggevende taken, wordt zeer zeker ook een beroep gedaan op je P&O-kennis. Medewerkers – en daarmee personeelsbeleid – zijn essentieel om het bestuur en inwoners van beide gemeenten van dienst te kunnen zijn. Een belangrijk onderdeel van je taak is dan ook beleidsondersteuning op P&O gebied. Kortom, je bent een leidinggevende met een stevig P&O-profiel die vorm- en uitvoering geeft aan het personeelsbeleid. Vanuit je P&O-rol heb je ook een goede kijk op aanpak van verzuim en weet je een goede bijdrage te leveren aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden waar nodig. Als coördinator werk je samen met andere clustercoördinatoren binnen de afdeling Bedrijfsvoering (coördinator Financiën en INM).

Coördinator

Naast je beleidsmatige P&O-functie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, gesprekvoering en advisering van de clusters Communicatie en Voorlichting, Facilitaire Zaken, Bestuursondersteuning en uiteraard het cluster P&O. (ca. 15 personen).

Verder

  • zorg je voor de werkverdeling en afstemming hierover binnen de clusters. Je bewaakt en toetst de voortgang, kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden.
  • fungeer je als vraagbaak en klankbord voor de collega’s.
  • voer je de jaarlijkse gesprekken uit de gesprekkencyclus met je collega’s. Je maakt afspraken over resultaten, deskundigheidsbevordering en ontwikkelafspraken.
  • heb je regelmatig overleg met je manager over (bijzonderheden in) de voortgang van werkzaamheden en/of personele vraagstukken.

Wie ben je?

Een stevige uitdaging, binnen een bijzondere samenwerking van twee gemeenten, vergt een stevige leidinggevende met P&O-kennis. Juist díe leidinggevende zoeken we. Jij bent die ene HR-professional waar wij kennis mee moeten maken. Natuurlijk heb je een relevante opleiding op HBO/WO-niveau maar de persoon achter het cv vinden we nog veel belangrijker. Je hebt ervaring met (juridische) besluitvormingsprocessen, liefst ook nog binnen een gemeentelijke overheid. Jij bent die ondernemende leidinggevende die de medewerkers in het cluster aan de ene kant de stip op de horizon laat zien maar ook veel ruimte geeft binnen de kaders die er zijn.

Je houdt rekening met de verschillende culturen binnen de twee organisaties en je kunt hier tussen schakelen. Samenwerken én een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit zijn de toverwoorden. Overtuigingskracht, besluitvaardigheid, klantgerichtheid, humor en communicatievaardigheden zijn begrippen die je niet alleen aanspreken maar waar je over beschikt en uitstraalt. Overtuig ons, zodat we met jou de juiste clustercoördinator binnen halen om ‘het beste uit twee werelden’ te realiseren.

Wat bieden we?

De nieuwe ‘coördinator | beleidsadviseur P&O’, zoals de functie officieel heet, is ingeschaald in schaal 11 CAR UWO met een maximum bruto-salaris van € 5067 bruto per maand bij een 36- urige werkweek. We hechten waarde aan duidelijkheid. Er zijn geen verdere onderhandelingsmogelijkheden of toeslagen en de functie is écht fulltime, ongeacht de geschiktheid van kandidaten die parttime beschikbaar zijn. Uiteraard bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO en hechten we waarde aan mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei. De afdeling bedrijfsvoering is gehuisvest in het Gemeentehuis van Simpelveld. De gemeente Simpelveld is formeel je werkgever.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we namens de gemeenten Simpelveld en Voerendaal graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over de betreffende gemeenten, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl en www.voerendaal.nl. De gemeenten worden bij het Werving- en Selectietraject van deze vacature ondersteund door Max Ruiters, partner bij Delfin Executives, tel. 06-46117342. Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 9 februari 2020 te uploaden via www.delfin.eu/simpelveldvoerendaal.