Beleidsadviseur Leefomgeving

Beleidsadviseur Leefomgeving

Dit item is verlopen op 17-05-2021.

“We maken er werk van, met elkaar!
Collegiaal en voortvarend, zo doen we dat hier.”
 
Op de grens van het verstedelijkt gebied Parkstad Limburg en het Heuvelland ligt Simpelveld. Een kleine gemeente met grote ambities en gemotiveerde medewerkers die daar samen met het bestuur inhoud en uitvoering aan geven. 
 
Onze grootste kracht vinden wij onze cultuur. Wij zijn een kleine, informele en oplossingsgerichte organisatie met korte lijnen en een goede samenwerking tussen de collega’s en met ons bestuur. Wij zijn resultaatgericht met oog voor de menselijke maat. Spreekt je dat aan? Dan hebben wij misschien een leuke baan voor jou: 

Beleidsadviseur Leefomgeving

schaal 10a (max. salaris bruto €4.831,- per maand bij een fulltime dienstverband)
Het betreft een structurele functie voor 34 - 36 uur per week

Over gemeente Simpelveld

De landelijke gemeente Simpelveld is een voortvarende forensengemeente met bijna 11.000 inwoners, een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente is financieel gezond en het bestuur is laagdrempelig en vindt kwaliteit belangrijk. Er wordt in Simpelveld en Bocholtz volop gebouwd aan levendige dorpskernen en geïnvesteerd in toerisme, als economische drager voor de toekomst. Dat is indirect ook een investering in leefbaarheid en dus in mensen want die staan centraal in de gemeente. Taken op gebied van zorg, jeugd en participatie worden met succes uitgevoerd. Door samen te werken, benut gemeente Simpelveld haar mogelijkheden optimaal om nog beter te presteren voor de samenleving.

Wat ga je doen?

In Simpelveld streven wij ernaar dat alle kinderen gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien, ook de kwetsbare kinderen. We zijn hierin partner in het programma Trendbreuk. Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en monitoring van ons jeugd-, onderwijs- en gezondheidsbeleid op basis van trends, informatie uit het netwerk en beschikbare data. Je stelt beleidsdocumenten op en adviseert de verantwoordelijk portefeuillehouder.
Je vertegenwoordigt de gemeente als opdrachtgever en vult het accounthouderschap naar onze ketenpartners in. Tevens ben je de verbindende schakel naar onze uitvoeringsafdeling jeugdzorg.

Je wordt onder meer ingezet op de volgende taakgebieden:

  • Jeugdhulp.
  • Onderwijs, onderwijsachterstandenbeleid en leerlingenvervoer.
  • Volksgezondheid.
  • Trendbreuk en preventieagenda (o.a. Kansrijke Start, JOGG, Gezonde Basisschool van de Toekomst).

Tenslotte kun je ook op andere terreinen worden ingezet binnen het sociaal domein.

Wie ben je?

Gezien de aandachtsgebieden in deze functie bezit je deskundigheid en ervaring op het gebied van jeugd en jeugdzorg, verkregen door een gerichte opleiding op minimaal HBO-niveau en bij voorkeur enkele jaren werkervaring op dit vakgebied binnen een overheidsorganisatie. Daarnaast is kennis en ervaring op het gebied van onderwijs- en gezondheidsbeleid een pre. Deskundigheid is hierbij niet alleen kennis, maar ook het vermogen om alle belanghebbenden daarover te adviseren, beleid te ontwikkelen en te implementeren. Je bent zelfstandig, maar je kunt ook effectief samenwerken en fungeren als projectleider.

Omdat je gaat werken voor het lokaal bestuur, beschik je over een uitstekende politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je snapt waar onze organisatie mee bezig is en je voelt je medeverantwoordelijk voor de resultaten die wij als gemeente boeken.

Als je daarbij van aanpakken weet en houdt van een werkomgeving waarbij je werkdag wel eens anders wordt dan je van te voren had verwacht (en er daarom een beroep wordt gedaan op je creativiteit en flexibiliteit), dan zal je je bij ons thuis voelen. En tenslotte, maar zeker niet minder belangrijk, zoeken we een leuke collega en een teamspeler waar we op kunnen bouwen en vertrouwen.

Wat bieden we?

De functie is ingeschaald in salarisschaal 10a van de cao Gemeenten met een maximumsalaris van bruto €4.831, - per maand bij een fulltime dienstverband.

De cao Gemeenten biedt prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit IKB kun je bijvoorbeeld maandelijks laten uitbetalen of sparen voor een latere uitbetaling. Je kunt er ook verlof voor kopen of op een fiscaal aantrekkelijke manier je reiskosten vergoed krijgen. Onze gemeente heeft daarnaast uitstekende lokale arbeidsvoorwaarden, zoals extra verlof, flexibele werktijden en een mobiele telefoon, die je ook privé mag gebruiken.

Interesse?

Nieuwsgierig? Hebben we je interesse gewekt en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan komen we graag met je in contact om verder te praten over deze uitdagende functie. Meer informatie over onze gemeente, vind je uiteraard terug op www.simpelveld.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met onze Manager Leefomgeving Maud Dupont, via telefoonnummer 06 12 12 17 75. Wil je meer weten over de selectieprocedure neem dan contact op met onze coördinator HRM Ad Fischer, via telefoonnummer 06 24 86 00 03.

Je kunt solliciteren door je curriculum vitae en motivatiebrief uiterlijk 16 mei 2021 te uploaden via igom.nl. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 20 mei 2021 en woensdag 26 mei 2021.