Beleidsadviseur Leefomgeving

Beleidsadviseur Leefomgeving

Dit item is verlopen op 05-03-2020.

De gemeenten Voerendaal en Simpelveld zijn twee vergelijkbare landelijke gemeenten, die samen hebben gekozen voor een functionele integratie van hun ambtelijke organisaties.
De afdelingen Bedrijfsvoering en Openbare ruimte zijn inmiddels samengevoegd tot geïntegreerde afdelingen. De samenvoeging van de overige bestaande afdelingen tot één gezamenlijke afdeling Samenleving (sociaal domein) en één gezamenlijke afdeling Leefomgeving (fysiek domein) is voorzien eind 2020.
Met deze samenwerking en krachtenbundeling wordt de mogelijkheid optimaal benut om nog beter te presteren voor de samenleving en tegelijkertijd de organisaties te versterken.
Met de functionele integratie wordt ingezet op winst, met name in termen van leerkracht en veerkracht: meer collega’s om van te leren, elkaar te versterken, te helpen en om mee te sparren.

Voor de huidige afdeling Leefomgeving van de gemeente Simpelveld zijn wij op zoek naar een

beleidsadviseur Leefomgeving  
aandachtsgebied o.a. Participatie en Arbeidsmarktbeleid
beleidsveld sociaal domein
(32-36 uur per week)

De beleidsadviseur is samen met andere beleidsadviseursverantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering en beleidsontwikkeling in het sociale domein..

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur maak je deel uit van de huidige afdeling Leefomgeving Simpelveld en straks van de functioneel geïntegreerde afdeling Samenleving Simpelveld/Voerendaal.
Je bent breed inzetbaar binnen de aan het sociaal domein gerelateerde taakvelden, waarbij met name de Participatiewet, het arbeidsmarktbeleid en daarmee samenhangende taakvelden tot jouw specifieke aandachtgebieden behoren. Hiervoor wordt op regionaal, subregionaal en lokaal niveau intensief met diverse gemeenten, organisaties en netwerkpartners samengewerkt.

Je stelt beleidsadviezen (college-/ raadsvoorstellen) op, je levert het vakinhoudelijke deel aan voor producten in de gemeentelijke planning- en control cyclus en bent productverantwoordelijk voor de budgetten van de aan jou opgedragen taakvelden. Je voert regie op projecten, participeert in diverse samenwerkingsverbanden en je adviseert je portefeuillehouder(s).

Wie zoeken we?

Wij zoeken een ‘enthousiaste teamplayer in het sociaal domein’, met minimaal een afgeronde HBO opleiding. Je beschikt over prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en hebt een goed analytisch vermogen.
Je hebt ervaring met besluitvormingsprocessen, bij voorkeur binnen een gemeentelijke overheid. Samenwerken en een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit zijn de toverwoorden. Overtuigingskracht, besluitvaardigheid, klantgerichtheid, humor en communicatievaardigheden zijn begrippen die je niet alleen aanspreken, maar waar je over beschikt en uitstraalt.

Ons aanbod

Een uitdagende functie, formeel in dienst van de gemeente Simpelveld, met ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei.
Het huidige salaris komt overeen met schaal 10a. Daarnaast bouw je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) op van 17,05% van je brutosalaris, en ontvang je een bijdrage in de premie van je ziektekostenverzekering.
Ook bieden we een ouderschapsverlofregeling, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden.

Belangstelling

Ben jij onze nieuwe beleidsadviseur Leefomgeving? Voldoe je aan het voorgaande profiel en wil je ons team komen versterken, stuur dan je schriftelijke motivatie met C.V. vóór 5 maart 2020 via IGOM.nl.  
De vacature wordt zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Inlichtingen

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Pascal Cremers, afdelingsmanager Leefomgeving van de gemeente Simpelveld, bereikbaar via 045 575 3399. Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met Roy Boermeester, adviseur P&O, bereikbaar, via 045 544 8383. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.