Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

Dit item is verlopen op 31-10-2016.
De gemeente Simpelveld met de twee hoofdkernen Simpelveld en Bocholtz ligt op de grens van het verstedelijkte gebied van Parkstad Limburg en het Heuvelland en telt circa 11.000 inwoners. Simpelveld kan worden getypeerd als een forensengemeente met een hoog voorzieningenniveau en een rijk verenigingsleven. De gemeente biedt een aantrekkelijke woonomgeving met een gunstige ligging ten opzichte van de steden Maastricht, Heerlen en Aken. Op velerlei terrein is het kleinschalig karakter behouden. 
Binnen de organisatie werken 75 medewerkers verdeeld over de afdelingen Leefomgeving, Dienstverlening en Bedrijfsvoering. De gemeente wil optimaal functioneren voor haar burgers en legt de focus op hoogwaardige dienstverlening en de inzet van effectief beleid

Binnen onze afdeling Leefomgeving zijn wij op zoek naar een:
 

Beleidsadviseur Leefomgeving (M/V)

specifiek aandachtsveld: jeugd 
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar voor 36 uur per week.

De afdeling Leefomgeving draagt bij aan de duurzame versterking van het woon- en leefklimaat voor de Simpelveldse gemeenschap en is daarbij gericht op het ontwikkelen, het realiseren en het beheren van (collectieve) maatschappelijke en ruimtelijke voorzieningen. De afdeling bestaat uit twee taakgroepen: taakgroep integraal beleid & regie en taakgroep beheer openbare ruimte.
De beleidsadviseur maakt deel uit van de taakgroep Integraal beleid en regie. 
 
Uw werkzaamheden
  • U signaleert maatschappelijke, wetgevende en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen op de brede beleidsterreinen van de afdeling Leefomgeving;
  • U initieert, ontwikkelt, adviseert en geeft kaders aan ten aanzien van het te voeren gemeentelijk beleid. U stelt hoogwaardige beleidsnota’s, -adviezen, projectvoorstellen e.d. op en zorgt voor de uitwerking van vastgesteld beleid;
  • U bent breed inzetbaar binnen de afdeling Leefomgeving; 
  • Uw specifieke aandachtsgebied is het ‘beleidsveld jeugd’ (o.a. jeugdzorg, onderwijs, jeugd en jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg, kinderopvang en voor- en vroegschoolse educatie);
  • U participeert in diverse samenwerkingsverbanden;
Wij zoeken een enthousiaste medewerker met meerjarige kennis en ervaring met  instellingen binnen de overheid en overige relevante diensten en instellingen op het gebied van het sociale domein. Kennis en ervaring met betrekking tot het ‘beleidsveld jeugd’ is een vereiste. U hebt kennis en ervaring met (gemeentelijke) processen en een goed gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen. U beschikt over overtuigingskracht, hebt een goed analytisch vermogen en kunt zaken goed initiëren en organiseren. U bent omgevingsgericht en hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. U beschikt over een afgeronde HBO opleiding met brede ervaringskennis van de genoemde beleidsterreinen en over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 
Ons aanbod
Behalve een uitdagende functie, bieden we een salaris van maximaal € 4412,- bruto per maand (schaal 10A) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Belangstelling
Beantwoordt u aan het voorgaande profiel en wilt u ons team komen versterken, stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en c.v. uiterlijk 30 oktober 2016 naar hrm@simpelveld.nl.
 
Inlichtingen 
Nog vragen?  Neem dan contact op met Pascal Cremers, afdelingsmanager Leefomgeving, tel: 045-5448383. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij Jaimy Hendriks, hrm: tel: 045-5448390.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 7, 8 en 11 november 2016.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.